Offerte kelderdichting aanvragen

Offerte kelderdichting aanvragen

De meest gehoorde klacht bij vochtproblemen in België zijn vochtige kelders en kruipruimte. Niet voor niets behoort België tot de lage landen waarbij woningen veelvuldig in contact komen met grondvocht. De kelder en de kruipruimte zijn dan de meest zwakke plekken in huis. Opstijgend grondwater krijgt dan de kans om de muren van de kelder aan tasten en met een beetje pech trekt het vocht via de muren verder de woning in. Hierdoor krijgt je last van vochtplekken op de muren en schimmelvorming. Schimmels kunnen grote schade aanrichten aan de constructie van de woning en aan de gezondheid van de bewoners. Je kunt namelijk last krijgen van allergische klachten en klachten met de luchtwegen. Het bestrijden van deze vochtproblemen moet dan ook zo snel mogelijk aanvangen om verdere schade te voorkomen.

Lees meer over:Kelderdichting nodig? Laat uw kelder waterdicht maken!

Kelderdichting

Kelderdichting

Er zijn diverse methodes om de kelder vochtvrij te maken. Een van de meest toegepaste en effectieve manieren is kelderdichting. Kelderdichting wordt ook wel bekuiping genoemd. Er wordt dan een soort van kuip in de kelder gemaakt, zodat vocht geen kans meer krijgt om de kelder binnen te komen. De keldermuur en vloer wordt eerst grondig gecontroleerd op schade en eventueel gerepareerd. Daarna worden er enkele lagen vochtwerende primer aangebracht, waarna de kelder wordt afgewerkt met een nieuw cementlaag. De kelder is nu geheel waterdicht en opstijgend grondwater krijgt geen kans meer.

Drainage

drainage

Met een drainagesysteem in je kelder voorkom je dat eventuele vocht in je kelder de muren en daarmee ook de rest van de woning aantast. Een drainage zal het vocht namelijk netjes de kelder uitvoeren. Drainage kan worden aangebracht in de muren, de vloer en in de kimnaad. Er wordt een noppenmembraam aangebracht met daarin kanaaltjes erin die het vocht afvoert naar kanalen in de vloer. Een pomp zorgt ervoor dat het vocht uit de vloerkanalen niet meer terug de kelder in kan, waardoor de kelder droog blijft. Over het noppenmembraam wordt een laag cement aangebracht zodat de kelder weer netjes afgewerkt is.

Ventilatie

Ventilatie

Een ander veelvoorkomend vochtprobleem in kelders is condensvorming. De oorzaak hiervan is vooral slechte ventilatie. Bij condensvorming zullen keldermuren vochtig aanvoelen en ook ramen zullen constant beslagen zijn met vocht. Ook spullen die in de kelder opgeslagen zijn worden door het vocht aangetast. Op de lange termijn kan ook een slechte ventilatie voor een slecht leefklimaat in de kelder zorgen, met schimmelvorming tot gevolg. Condensproblemen kunnen opgelost worden door een goed ventilatiesysteem in de kelder aan te leggen. Dit kan op natuurlijke wijze met ventilatierooster, maar ook met mechanische ventilatie.

Offerte opvragen bij Vochtbestrijding Snel

Als je ook vochtproblemen hebt, dan is het zeer belangrijk dit snel en grondig aan te pakken. Dit kun je niet zelf en je moet hiervoor een specialist inschakelen. Vochtbestrijding Snel kan dit voor je uitvoeren. Afhankelijk van de aard van je vochtprobleem, kan Vochtbestrijding Snel een plan opstellen, op welke wijze je vochtprobleem opgelost kan worden. Je bent gegarandeerd van een professionele en vakkundige aanpak. Vraag dus snel een offerte aan, zodat je snel van je vochtprobleem af bent.

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.