Hoe schimmel en schimmelgeur uit uw auto verwijderen ?

schimmel verwijderen uit auto

Onze auto's zijn voor velen van ons een tweede thuis en we willen er alles aan doen om ze in de best mogelijke conditie te houden.

Maar als iets dat al zijn tijd buiten doorbrengt en blootgesteld is aan de barre weersomstandigheden, kan dit makkelijker gezegd dan gedaan worden.

Of het nu gaat om het bleken in de zon of de groei van schimmel en meeldauw, onze auto's hebben de neiging om veel schade op te lopen, zelfs als we er voorzichtig mee omgaan.

Het ontdekken van een stukje schimmel in je auto of het ruiken van de herkenbare geur die daarbij hoort, is in het begin misschien niet pijnlijk, maar het kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben als het niet wordt verwijderd.

Er zijn gezondheidsrisico's te overwegen, evenals de permanente schade die het kan veroorzaken voor uw voertuig, dus zodra u hebt gemerkt dat deze lastige schimmel groeit, moet u handelen op het.

Schimmelgroei is een veelvoorkomend probleem waar autobezitters mee te maken hebben en als het eenmaal in uw auto is gevonden, kan het ongelooflijk moeilijk zijn om er vanaf te komen. Zelfs als je het hebt schoongemaakt en de donkere schimmelvlekken nergens te zien zijn, kunnen de sterke en onaangename geuren nog steeds blijven hangen.

Daarom hebben we een aantal effectieve trucs die je kunt gebruiken om voor eens en voor altijd van de schimmel en de geur van je auto af te komen.

Alle informatie over het verwijderen van schimmels vind je op vochtbestrijdingsnel.be

Producten voor schimmel in de wagen te verwijderen

HG schimmel reiniger schuimspray

HG schimmel reiniger schuimspray

Bekijk de dagprijs

De unieke schuimformule zorgt ervoor dat het schuim beter op de te behandelen plek in de auto blijft zitten en doelgericht en efficient in kan werken. Daarnaast is de kans met spatten minder groot met deze schuimspray. Vernietigt direct en eenvoudig alle schimmels, waardoor zwarte plekken verdwijnen.

Bison Schimmelvreter voor wagen

Bison Schimmelvreter

Bekijk de dagprijs

Schimmelvreter. Schimmel-, algen- en mosdodend middel. Schoonmaken van de auto. Reinigt ook gevel, balkon, plantenbak, tuinbeeld e.d. Bleekt grijs en zwart beschimmelde plaatsen en groene algenplekken.

Reiniger voor schimmel in de auto

Reiniger voor schimmel in de auto

Bekijk de dagprijs

Reiniger die diep ingedrongen vuil, groene aanslag en schimmel- en weervlekken op alle soorten doek verwijdert en voorkomt in de auto.

Bison Schimmelvreter auto - 500 ml

Bison Schimmelvreter auto

Bekijk de dagprijs

Een alkalisch, chloorhoudend, maar prettig geurend product ter bestrijding van schimmels (zwarte aanslag), algen en mossen (groene aanslag) op vochtige plaatsen. HG schimmel-, vocht- en weerplekken reiniger vernietigt direct alle schimmels, waardoor de vieze zwarte plekken verdwijnen.

Waarom groeit er schimmel in mijn auto?

schimmel in de auto

De omstandigheden in een auto maken het een zeer aantrekkelijke voedingsbodem voor deze schimmel.

Schimmel groeit op donkere plaatsen en plaatsen met overtollig vocht, en als we onze auto's 's nachts opsluiten, krijgen ze weinig tot geen ventilatie en ook niet veel natuurlijk licht.

Er zijn een aantal redenen waarom uw auto schimmel zou kunnen hebben, waaronder een lek of schade ergens waar regen en vocht binnen kunnen komen.

Je had iets kunnen morsen of in een plas buiten kunnen stappen en het water kunnen opsporen, beide scenario's zorgen ervoor dat de schimmelgroei begint.

Soms groeit schimmel uit zoiets eenvoudigs als het laten van uw venster net een beetje opengebarsten en het laten van vocht of regen om binnen te komen, zelfs zonder dat u het merkt.

De schimmel kan zich snel door zijn sporen uitspreiden, zodat kon zelfs de kleinste hoeveelheid bovenmatige vochtigheid of regenschade omhoog beëindigen beschadigend uw volledige auto uitspreiden.

De eerste stap is de oorzaak van de schimmel te identificeren en te rectificeren, of u een lek in het vaste dak moet krijgen of beginnen meer van een bewuste inspanning te maken om uw vensters verzegeld te houden verzegeld, zonder de bron te behandelen zal de schimmel slechts blijven terugkeren.

Vormt schimmel in de auto een gezondheidsrisico?

schimmel in de auto impact op mijn gezondheid

Schimmel komt overal ter wereld voor als een natuurlijke reactie op vocht, maar als het begint te groeien in kleine ruimtes met weinig ventilatie zoals onze auto's of huizen, dan begint het een bedreiging te vormen voor onze gezondheid.

Bedenk hoeveel tijd je in je auto doorbrengt en de omstandigheden van de lucht, vooral als je een verwarming of airconditioner met gerecirculeerde lucht gebruikt, en je zult zien waarom schimmelgroei in de auto gevaarlijk kan zijn.

Volgens het Center for Disease and Control Prevention, heeft de aanwezigheid van schimmel in welke schimmel dan ook het potentieel om een gezondheidsrisico te vormen.

Hoewel sommige mensen kunnen vinden dat ze niet zo gevoelig voor schimmel als anderen, vooral wanneer het kleine hoeveelheden, de meeste zal ontwikkelen een soort reactie die zelfs tot ernstige infectie leiden kan.

De sporen van schimmel zijn wat deze schimmel zo gevaarlijk maakt en deze minuscule onderdelen verspreiden zich snel en gemakkelijk door de lucht.

Wanneer ze worden ingenomen, kunnen ze problemen veroorzaken, ongeacht of je een schimmelallergie hebt, en herhaalde blootstelling in grote hoeveelheden aan soorten zoals zwarte schimmel kan vrij ernstig zijn.

Voor mensen met een milde schimmelgevoeligheid kan het zijn dat u tekenen zoals niezen opmerkt wanneer u in uw auto stapt of de airconditioning aanzet.

Iedereen met een schimmelallergie zal heviger reageren, waaronder huidirritatie en problemen aan de bovenste luchtwegen, en degenen die immuun zijn of al een longgerelateerde ziekte hebben, kunnen merken dat blootstelling aan schimmel leidt tot een infectie en zeer snel ernstig kan worden.

Hoe interieur van je wagen schoonmaken van schimmel

interieur wagen schoonmaken

schimmel kan zich presenteren in vele vormen, maten en kleuren, en ziet er meestal uit als vlekken. Meestal kun je de geur van schimmel al ruiken voordat je hem ziet, wat het geval kan zijn in je auto.

Ongeacht welk type van schimmel groeit, adviseert het Centrum voor de Controle en de Preventie van de Ziekte adviseert eliminerend het onmiddellijk, wegens het variërende effect dat de schimmel op mensen kan hebben.

Als je schimmel in je auto hebt gespot of de onmiskenbare geur opmerkt, zijn er enkele eenvoudige stappen te nemen om het te elimineren.

Volg deze bij het eerste teken van schimmel in uw auto om te voorkomen dat de groei zich verder verspreidt.

  • Begin met een standaard schoonmaakbeurt van het interieur van uw auto, net zoals u dat zou doen als u het normaal zou schoonmaken. Verwijder alle vuilnis of ongewenste voorwerpen uit de auto en gooi ze weg, evenals alle kleding of schoenen die vuil kunnen zijn.
  • Gebruik een krachtige stofzuiger om elk deel van het interieur van de auto schoon te maken en zorg ervoor dat u tussen de stoelen en scheuren in komt. Een kwaliteitsvacuüm zal schimmelsporen die tot meer groei leiden kunnen oppikken, dus overweeg het gebruik van een industrieel sterke machine indien mogelijk.
  • Giet wat gedestilleerde azijn in een schone spuitfles en ga door uw auto en spuit het op de bekleding, vloermatten, muren en het dashboard. Zorg ervoor dat u genoeg spuit om de stoelen vochtig te maken met azijn en dat u de bekleding vervolgens schrobt om ze diep in de stof te krijgen.
  • Laat uw auto drogen door alle deuren en ramen te openen en de auto natuurlijk licht en lucht te geven. Dit kan een paar uur duren, maar u wilt dat alle onderdelen volledig droog zijn voordat u naar de volgende stap gaat.
  • Na het drogen, stofzuigt u uw auto opnieuw om eventuele sporen te verwijderen die nog aanwezig kunnen zijn.
  • Voer een controle van de auto uit om te kijken of er lekken of beschadigingen zijn opgetreden die het vocht in de auto kunnen binnendringen, en laat deze onmiddellijk herstellen als er iets wordt gevonden.

Hoe kan je je wagen ontdoen van schimmelgeur

schimmel geur wagen

Schimmel komt met een zeer hardnekkige geur, en zelfs na het uitvoeren van een diepe reiniging met azijn kan het zijn dat de geur nog steeds blijft hangen.

Er zijn nog een paar andere opties die je kunt proberen als je weet dat je auto is schoongemaakt, maar de schimmel- en meeldauwgeur is er nog steeds.

  • Verwijder en vervang het filter van de airconditioner van de auto, omdat het soms schimmelsporen en geuren kan opvangen.
  • Geef de stoffering en de vloermatten een diepe shampoo van een detaillist, omdat de geur vele malen in de stof wordt opgevangen.
  • Vul een sok met bakpoeder en bind deze ergens in uw auto vast om de geuren te neutraliseren en overtollig vocht op te vangen.
  • Rij zonder verwarming of airconditioning gedurende een week of zo om frisse lucht binnen te krijgen en de geur te elimineren.

Het voorkomen van toekomstige schimmelgroei in uw auto

auto schoonmaken

Onze auto's zijn serieuze investeringen, en naast onze huizen zijn ze meestal de duurste aankoop die we ooit zullen doen.

Een beetje schimmel in uw auto lijkt op het eerste gezicht onschadelijk, maar de talrijke gezondheidsrisico's en de mogelijke schade die het kan aanrichten aan uw auto tonen aan dat dit allesbehalve het geval is.

Preventie is de sleutel met schimmel, ongeacht waar u probeert te behandelen, dus u moet doen wat u kunt om het moeilijk te maken voor de schimmel om terug te keren.

Houd uw ramen gesloten, laat eventuele lekken of beschadigingen nakijken en repareren, en doe een poging om geen natte schoenen in de auto mee te nemen of eten of drinken achter te laten.

Deze eenvoudige maatregelen zullen het initiële vocht stoppen dat schimmel laat groeien zodat je niet meer met de vervelende schimmel te maken krijgt.

Zodra schimmel uw auto heeft overgenomen kan het bijna onmogelijk lijken om zich te ontdoen van de schimmel, vooral als de schimmel zelf is schoongemaakt, maar de geur blijft.

Met onze deskundige tips en enige kennis over hoe je kunt voorkomen dat het terugkomt, kun je je investering in topconditie houden en een auto hebben die net zo schoon en schimmelvrij is als je huis.