Groeit de schimmel in uw vaatwasser en wordt u ziek?

vaatwasser schimmel

De vaatwasser is een van de grootste uitvindingen die het moderne huishouden ooit heeft ontvangen, en het heeft velen van ons gered van het urenlang wassen van alles met de hand in de gootsteen.

Meer informatie over schimmels verwijderen.

Hoe efficiënt deze apparaten ook zijn geweest, ze hebben ook een beetje onderhoud nodig om op hun best te kunnen werken en om de reiniging te kunnen uitvoeren waarvoor we ze hebben gekocht, waarbij veel mensen dit niet hebben gerealiseerd.

De schimmel is één van de grootste problemen die de afwasmachine van de moderne familie wegens een gebrek aan begrip onder ogen zien over enkel hoe gemakkelijk het kan groeien.

Als een groot apparaat dat op veel water zonder ventilatie werkt en restjes voedsel en afval van onze afwas schoonmaakt, creëert het de ideale omgeving voor schimmel om te groeien.

Zodra de schimmel om in een afwasmachine is begonnen zich te ontwikkelen kan het moeilijk zijn om zich van de hand te doen, en dat is gewoonlijk lang nadat u zelfs hebt ontdekt dat het daar is.

Schimmel heeft ernstige bijwerkingen voor de gezondheid en kan gemakkelijk worden verspreid over de rest van het huis, dus u wilt ervoor zorgen dat u het verwijdert zodra u tekenen ziet dat het er is.

Wij hebben sommige efficiënte en natuurlijke schoonmakende uiteinden voor schimmel in afwasmachine verwijdering evenals eenvoudige manieren om zijn groei in de eerste plaats te verhinderen.

Als een van de belangrijkste apparaten van het huis en verantwoordelijk voor het verzekeren dat wij in hygiënische omstandigheden eten, is het verlaten van schimmel om in uw afwasmachine te groeien niet iets u wilt aanmoedigen.

Bison Schimmelvreter voor afwasmachine

Bison Schimmelvreter

Bekijk de dagprijs

Wat veroorzaakt schimmelgroei in mijn vaatwasser?

schimmelgroei afwasmachine

Net als andere grote apparaten die op water werken, is de vaatwasser de perfecte voedingsbodem voor schimmel.

De schimmel houdt van vochtigheid en er is overvloed van dat om in een afwasmachine worden gevonden, zelfs wanneer u het correct gebruikt en regelmatige wassingen met het uitvoert. naast deze bovenmatige vochtigheid, worden de voedseldeeltjes en het puin opgesloten in een afwasmachine die een toevluchtsoord voor schimmel kan zijn.

Zonder het grondige schoonmaken van de pakking en andere delen, kan dit voedsel snel uitschakelen en de paddestoel aantrekken, zodat hebt u meer dan één uitnodigende voorwaarde die het kan helpen om te groeien. het milieu binnen van een afwasmachine is ideaal voor schimmel omdat het met zeer weinig verse lucht die binnen is vochtig is met zeer weinig verse lucht krijgt.

Als u al deze factoren in overweging neemt, is het niet verwonderlijk dat dit huishoudapparaat een van de meest vatbare is voor schimmelgroei, maar er is iets wat we kunnen doen om er vanaf te komen.

Een studie van 2011 die in Medische Myologie wordt gepubliceerd vond dat 62% van de geteste afwasmachines sporen van paddestoelen zoals schimmel binnen van hen, zelfs zonder duidelijke tekens had.

Dezelfde studie merkte op dat de voorwaarden binnen van uw afwasmachine, zoals vochtigheid en alkaliteit, ideaal waren voor dit soort schimmelsoorten, waarvan de meeste schadelijk waren voor de mens.

De gevolgen voor de gezondheid van de vaatwasmachine schimmel

schimmelgroei in mijn vaatwasser

De meeste mensen merken de tekenen van schimmel in hun vaatwasser niet direct op, of het kan de onaangename geur zijn die hun aandacht erop vestigt.

Het maakt niet uit in welk stadium de schimmelgroei zich bevindt of welk type schimmel in uw vaatwasser groeit, het kan ernstige bijwerkingen hebben voor onze gezondheid. schimmel wordt over de hele wereld gevonden, maar wanneer het groeit in kleinere en beperkte ruimtes zoals onze huizen, vormt het een ernstig gezondheidsrisico.

De sporen van schimmel kunnen worden ingeademd en ingenomen door mensen, vooral wanneer ze aanwezig zijn in een apparaat zoals een vaatwasser die we vertrouwen om onze gerechten schoon te wassen, en de effecten kunnen variëren in elke persoon.

Zelfs zonder een schimmelallergie kan iemand nog steeds symptomen ervaren zoals niezen uit de schimmel. Die met een allergie zullen heviger reacties, met inbegrip van hogere ademhalingskanaalsymptomen krijgen.

Sommige mensen zijn nog meer in gevaar, zoals mensen met een immuunsysteem ziekte of bestaande longaandoening, waarvoor de blootstelling aan schimmel in een huishoudelijk apparaat kan worden bijna-fatal.schimm verspreidt zich zeer snel en gemakkelijk, en het hebben van het groeien in uw vaatwasser zal meestal leiden tot schimmel rond het huis.

De sporen kunnen door de lucht reizen of op andere punten worden gedragen, zodat zal de ontwikkeling van schimmel in uw afwasmachine ongetwijfeld tot andere gebieden van het huis dat ongetwijfeld tot andere gebieden van het huis worden beïnvloed leiden.

Hoe schimmel op een natuurlijke manier verwijderen uit uw afwasmachine

afwasmachine schoonmaken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, houdt een vaatwasser zichzelf niet schoon bij het schoonmaken van uw vaatwerk.

Er zijn veel onderdelen en stukken die gevoelig zijn voor de ophoping van vuil, voedselresten en schimmel, dus als u deze in uw vaatwasser hebt opgemerkt, dan wilt u deze stappen volgen om ze op natuurlijke wijze te verwijderen.

 • Haal alle planken en schalen uit de vaatwasser en verwijder vervolgens het filter. Was elk van deze delen afzonderlijk in de gootsteen met een het schrobben borstel en een mengsel van azijn, zuiveringszout, en water. Zorg ervoor dat u alle sporen van voedsel of schimmel uit deze onderdelen verwijdert. Zodra schoon, was alle delen met warm water en afwasmachineafwasmiddel alvorens weg te spoelen.
 • Plaats het filter en de planken terug in de vaatwasser, maar niet in een ander vaatwerk. Vul een kopje met azijn en plaats het op het bovenste rek van de vaatwasser. Schakel de wasmachine in op de heetste en langste cyclus om een schone vaatwasser te maken, zodat de azijn zijn werk kan doen.
 • Vul een kopje met zuiveringszout en strooi het vervolgens op de bodem van de vaatwasser. Laat dit 's nachts zitten en sluit de deur. In de ochtend, zet de wasmachine opnieuw voor een korte, hete cyclus aan.
 • Gebruik een oude tandenborstel of schrobborstel om het binnenste van de vaatwasser te schrobben, en zorg ervoor dat u in de kleine onderdelen komt waar de schimmel groeit. Besteed speciale aandacht aan de afdichtingen, afvoer, sproeiarm en klaparmen en schrob elk afzonderlijk.
 • Als het interieur is schoongemaakt, voert u nog een keer een lege was met heet water door de vaatwasser en laat deze dan openstaan om uit te drogen.

Het voorkomen van de groei van schimmel in de toekomst

vaatwasser schimmel vrij houden

Hoewel het ideaal is om uw vaatwasser regelmatig diepgaand te reinigen, zijn er andere dingen die u kunt doen om de groei van schimmel en de opbouw van vuil te vertragen.

Overweeg deze uiteinden voor het verhinderen van schimmel en het verbeteren van de voorwaarden binnen uw afwasmachine.

 • Laat de deur altijd een beetje open wanneer de vaatwasser een cyclus heeft voltooid, zodat de luchtvochtigheid zich niet kan ophopen. Hierdoor kan er lucht naar binnen komen en is er voldoende ventilatie, wat schimmelvorming kan voorkomen
 • .
 • Spoel uw vaatwerk grondig af voordat u het in de vaatwasser plaatst en vertrouw niet op de machine om de etensresten en ander afval weg te gooien. Door de hoeveelheid voedsel te verminderen die in de afwasmachine gaat, geeft u schimmel minder plaatsen om te groeien. Laat de vuile vaat niet langer dan een dag in de vaatwasser staan voordat u ze wast.
 • Laat een keer per maand een lege vaatwasser met een reinigingsmiddel op basis van chloor door de vaatwasser lopen om deze in goede conditie te houden. Sommige vaatwassers worden geleverd met een schone instelling die ideaal is voor dit doel, anders is een lange en warme wasbeurt voldoende.
 • Geef de binnenkant van de vaatwasser, filters, afdichtingen en andere onderdelen één keer per maand een keer per maand met azijn af te vegen om de groei van schimmel te voorkomen. Voeg een kopje azijn toe aan een wasbeurt wanneer u denkt dat het een extra schoonmaakbeurt nodig heeft.
 • Als u opmerkt dat er zelfs na het schoonmaken schimmel verschijnt, kan er een probleem zijn met de afvoerleiding. Laat een professional de machine een service geven om te zoeken naar grotere problemen.

Schonere apparaten voor een gezonder huis

proper maken vaatwasser

Hoewel de vaatwasser ons heeft bespaard van ontelbare uren arbeid, is het ook een nieuwe bedreiging voor de gezondheid van het gemiddelde gezin.

Het kan moeilijk zijn om te zien wat er in onze vaatwassers gebeurt, waardoor het gemakkelijker wordt om schimmel te laten groeien en onopgemerkt te laten groeien, waardoor het moeilijker te verwijderen is naarmate het zich verspreidt.

Met een beetje zorg en preventie kunt u de verspreiding van schimmel in huis tegenhouden en ervoor zorgen dat uw vaatwasser net zo schoon en hygiënisch blijft als het zou moeten zijn.

Als het enige apparaat dat verantwoordelijk is voor het schoonhouden van onze afwas, zodat we ervan kunnen eten zonder bang te hoeven zijn om ziek te worden, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de vaatwasser en deze in topconditie te houden.

Schimmel lijkt misschien onschadelijk genoeg wanneer u een klein plekje in de vaatwasser vindt of de muskusgeur opmerkt, maar de gevolgen voor de gezondheid kunnen ernstig zijn.

Om het even welk huis met een afwasmachine zou controle van schimmel ernstig moeten nemen, en gelukkig is het gemakkelijk genoeg om met een paar eenvoudige en natuurlijke maatregelen te doen.