Hoe kan je de voorlader van je wasmachine schoonmaken van schimmel

hoe schimmel verwijderen van je wasmachine

De voorlader is goed voor ongeveer een kwart van de wasmachines die in de België worden verkocht en heeft veel voordelen ten opzichte van zijn tegenhangers, wat heeft geleid tot een stijging van de populariteit.

De mogelijkheid om onze kleding midden in de cyclus schoon te maken en de mogelijkheid om meer soorten wasmiddelen te gebruiken zijn slechts enkele voordelen, maar er is een veelvoorkomend probleem dat met deze grote apparaten gepaard gaat en dat velen van ons hebben ervaren.

Voorlader wasmachines zijn anders ontworpen en door deze verschillen kunnen ze uiteindelijk een broedplaats voor schimmel en meeldauw worden.

Als een van de belangrijkste reinigingsapparaten thuis en degene die we vertrouwen om onze kleren fris en hygiënisch te maken, willen we niet echt nadenken over een opgebouwde smurrie en slib die leiden tot een uitbraak van schimmel die in het huis leeft.

Misschien is het u opgevallen dat uw wasmachine die bekende schimmelgeur krijgt, of u heeft er zelfs een paar op het apparaat gezien.

Met onze hulp laten we u zien hoe u op een natuurlijke manier de schimmel en andere smurrie-opbouw uit uw voorladerwasmachine kunt verwijderen, zodat deze schoon blijft voor uw kleding en uw gezin, en niet die onaangename schimmelgeur op uw kledingstukken verspreidt.

Meer informatie over: schimmel verwijderen op muren

Bison Schimmelvreter voor wasmachine

Bison Schimmelvreter

Bekijk de dagprijs

Waarom heeft mijn wasmachine schimmel?

wasmachine schimmel

Wasmachines met voorlader staan bekend als een van de meest gevoelige als het gaat om schimmel, en dat is deels te danken aan hun efficiënte ontwerp.

Deze specifieke types wasmachines zijn ontworpen om een hoog rendement te hebben door minder water en stroom te gebruiken, maar met die goede punten betekent dit ook dat sommige wasmiddelen en andere wasmiddelen niet goed kunnen worden weggespoeld.

Na herhaald gebruik en weinig ruimte tussen de wasbeurten, beginnen deze producten zich op te bouwen in de machine of in de afvoerpijp.

Hoewel ze zijn getest door de fabrikanten, zijn de omstandigheden iets anders dan in een standaard huis, omdat mensen ze zelden uit schone wassingen luchten.

Het resultaat van dit herhaalde gebruik is een dikke slib of coating van vuil dat zich ontwikkelt dankzij alle was- en weekmakers, maar ook dankzij de kleine stukjes stof en vezels die tijdens het wassen van de kleding loskomen.

Dit slib kan nergens naartoe en bouwt zich dus verder op in de leidingen of machine als het niet correct wordt gereinigd.

Het is de perfecte omgeving voor een schimmelspoor om op aan te haken en te beginnen met groeien, het is een gebruikelijke plaats voor schimmel om te beginnen.

Veel mensen met voorladers merken de onaangename maar vertrouwde geur al op voordat ze zich realiseren dat het slib en de schimmel zich beginnen op te bouwen, en dan moet er serieus worden schoongemaakt om zich te ontdoen van de schimmel.

De vorm wordt algemeen gevonden in de wasserij evenals andere gebieden van het huis met bovenmatige vochtigheid, zoals de badkamers of de keuken.

Dankzij de vochtigheid van de wasmachine zelf, evenals de condensatie die door de ververijen wordt veroorzaakt, en een gebrek aan ventilatie, is schimmel in staat om te gedijen in deze omstandigheden en u kunt het op andere plaatsen dan alleen uw wasmachine vinden.

De effecten van schimmel in uw wasmachine

schimmel in je wasmachine

U zou niet kunnen realiseren hoe schadelijk schimmel kan zijn wanneer u het opknoping rond uw wasmachine, maar het kan sommige ernstige gevolgen voor u en uw familie hebben.

De duidelijkste kwestie met de vormgroei is dat het gezondheidsrisico's met zich meebrengt, die zich van milde niesaanvallen aan ernstige hogere ademhalingskwesties en besmettingen kunnen uitstrekken.

Naast het zijn een gezondheidszorg, die vorm heeft die op de voorlader groeit die op de voorlader groeit waar u uw kleding schoonmaakt gaat het doel van het tegenspreken.

Een wasmachine zou schoon en hygiënisch moeten zijn om onze kleren hetzelfde te maken, en het wassen van uw kleding in de vorm zal ze niet alleen laten ruiken, maar het kan ook de vezels beschadigen en helpen om de sporen te verspreiden naar de rest van het huis.

Hoe schimmel verwijderen van je voorlader

Het vinden van schimmel in je voorlader is nooit een aangename verrassing, maar gelukkig is het niet zo moeilijk om van de schimmel af te komen.

Volg deze stappen om de mal uit de wasmachine te verwijderen en verwijder het slib en de smurrie die zich ophoopt en leidt tot de groei ervan, voor een gezondere en gelukkiger wasmachine.

 • Gebruik een vod of handdoek om de rubberen pakking op de deur van uw wasmachine af te vegen, maar ook onder en om de wasmachine heen. Verwijder alle smurrie die is opgebouwd en vul vervolgens een spuitfles met azijn voor het schoonmaken. Spuit de azijnoplossing op de rubberen pakking en veeg deze schoon.
 • Haal eventuele wasmiddeldispensers uit de machine en was ze met warm zeepsop vooraleer ze terug te brengen. Voor dispensers die niet kunnen worden verwijderd, gebruik een tandenborstel of pijpreiniger om ze te bereiken.
 • Laat uw machine zonder kleren binnenin op een lege cyclus draaien, waarbij u de langst mogelijke cyclus en de heetste watertemperatuur gebruikt. Vul de wasmiddeldispenser met een mengsel van 1 kopje bleekmiddel en 1 kopje bakpoeder. Sommige machines worden geleverd met een kuipreinigingscyclus die het beste is om te gebruiken, anders hoe langer en heter hoe beter.
 • Controleer na afloop of er nog tekenen van schimmel aanwezig zijn. Zo ja, voer de cyclus dan opnieuw uit met het bleekmiddel en de natriumcarbonaatoplossing. Als het probleem aanhoudt, kan er schimmelgroei in de afvoer, filter of trommel ontstaan, waarvoor professionele hulp nodig is.

Tips voor het weghalen van de schimmel geur en het weg te houden van het weg te krijgen van de schimmel geur

wasmachine voorlader schoonmaken

Het van de hand doen van vorm is een uitdaging die vele huishoudens onder ogen hebben gezien, en het weten hoe te om zijn groei te verhinderen is de beste manier om de geur weg te houden.

Overweeg deze tips als uw wasmachine nog steeds geurproblemen heeft en u voelt dat de onaangename schimmelgeur niet volledig is verdwenen.

 • Kies uw wasmiddel verstandig en overdrijf het niet. U kunt meestal een diepe reiniging krijgen zonder ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel en het zal niet zo veel opbouw veroorzaken.
 • Een HE (high efficiency) goedgekeurd wasmiddel is de beste keuze omdat het minder sop creëert voor een effectievere reiniging.
 • Gooi het gebruik van wasverzachters die veel van het slib maken weg en plaats in plaats daarvan wat gedestilleerde azijn in elke wasbeurt om de kleding zachter te maken en hardnekkige vlekken te verwijderen.
 • Kijk naar de wasruimte als geheel en zie hoe je het vochtgehalte kunt verbeteren. Het kan nodig zijn om ramen en deuren regelmatiger open te houden, een ventilator te installeren, het gebruik van de droger te verminderen of kamerplanten in de ruimte te plaatsen die kunnen helpen om het vochtgehalte te verminderen.
 • Doe een inspanning om uw machine één keer per maand schoon te maken met een standaard reinigingscyclus en de oplossing voor het bakken van soda en bleekmiddel. Dit voorkomt dat de smurrie zich ophoopt voordat het zelfs maar een kans krijgt.
 • Wanneer de wasmachine niet in gebruik is, laat de deur dan open. Hierdoor kan verse lucht binnenkomen en het overtollige vocht dat achterblijft, drogen.
 • Reinig onderdelen zoals de pluizenvanger wanneer u een lading afmaakt, omdat deze kleine onderdelen veel vochtige en stinkende vezels kunnen bevatten die van schimmel houden.
 • Probeer uw wasmachine niet langer dan een paar dagen zonder gebruik te laten staan en laat nooit kleren achter om er na het inladen in te zitten. Regelmatig gebruik zal het geventileerd en schoner houden, en maakt het minder waarschijnlijk dat schimmel kan groeien.

Het voorkomen van schimmelgroei in uw wasmachine

wasmachine schoonmaken

Onze wasmachines hebben ons in de loop der jaren ontelbare uren aan handwas bespaard en de meeste huizen zouden zonder hen verloren zijn gegaan.

Als een van de duurdere items die we kopen voor onze huizen en ook een die het meeste gebruik krijgt, het verzorgen van deze grote machines en het voorkomen van de groei van schimmel op hen moet een topprioriteit zijn.

Om uw wasmachine vrij van schimmel te houden, is een eenvoudige reiniging en een verminderde hoeveelheid was- en weekmakers alles wat nodig is.

Het is niet nodig om zo diep te gaan als u nodig hebt wanneer er schimmel wordt gevonden, maar het nemen van enige tijd om de afvoerpijpen uit te spoelen en eventuele vuil- of slibafzettingen op te ruimen zal wonderen doen en ervoor zorgen dat uw wasmachine in topconditie blijft voor de komende jaren.

De wasserijen kunnen bijzonder vatbare ruimten zijn wanneer het over de groei van vorm komt zodat met een paar eenvoudige maatregelen u ventilatie kunt verbeteren en vochtigheidsniveaus neerhalen.

Schimmel kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van het schadelijke effect dat het heeft op onze kleding, dus u wilt er goed voor zorgen voordat het uw wasmachine en huis overneemt.