Waterdicht maken van de buitenmuur van uw kelder

Maak uw kelder waterdicht vanaf de buitenmuur, voordat er water binnenkomt.

Uw kelder gebruiken als trainingsstudio, kantoor of opbergplaats? Dat kan. Vochtbestrijdingsnel.be kan uw kelder van buitenaf waterdicht maken met behulp van een minder opdringerige aanpak, ontworpen om te voorkomen dat er water uw kelder binnenkomt.

buitenmuur kelder waterdicht maken

Het waterdicht maken van uw kelder vanaf de buitenmuur helpt om het water te stoppen voordat het uw kelder binnenkomt. Dit verschilt van het waterdicht maken van de binnekant in zowel het concept als de omvang van de reparatie.

In tegenstelling tot de binnenafdichting, die het water eerst in de kelder laat binnendringen voordat het wordt afgevoerd, is deze methode van waterbeheer ontworpen om te helpen voorkomen dat er ooit water in de kelder komt.

Het waterdicht maken van de buitenzijde is een zeer effectieve afdichtingsmethode en kan worden uitgevoerd op kelders met zowel gestorte beton- als metselwerkblokwanden.

Bij het waterdicht maken van de buitenkelder wordt het vuil rond de keldermuren uitgegraven, wordt een vochtscherm aangebracht en wordt een speciaal ontworpen kuiltje aangebracht dat het water van de muur afvoert.

Lees meer over: waterdicht maken van je kelder

Deze aanpak stopt het wegsijpelen bij de bron en is populair bij huiseigenaren die niet willen dat er aan de binnenkant van hun huis wordt gewerkt.

De buitenafdichting van de kelder van vochtbestrijdingsnel.be omvat een drainagesysteem bestaande uit een in grind geïnstalleerde onderdrainage. De voettekstafvoer helpt bij het afvoeren van water uit het huis, terwijl de grindvulling werkt om de hydrostatische druk te verlichten.

Deze reparatie vereist uitgraving van de keldermuur en omvat ook een vochtscherm aan de buitenzijde (kuiltje + membraan).

Waterdicht maken van het exterieur is een geweldige manier om een afgewerkte kelder die regelmatig wordt gebruikt waterdicht te maken, omdat het water bij de bron stopt en er geen werkzaamheden aan het interieur van hun huis moeten worden uitgevoerd.

buitenmuur waterdicht maken

Waterdicht maken van de buitenste kelderverdieping omvat 5 factoren

  • Installatie van een vochtscherm en kuiltje op de buitenmuur van de buitenste keldermuur om water naar het afvoersysteem te transporteren.
  • Vochtigheidsmembraan biedt bescherming tegen de buitenste grondwaterspiegel en het wegsijpelen van vocht.
  • 3/4" gewassen grind vervangt vuil om de opgebouwde hydrostatische druk te verlichten en te zorgen dat het water naar het drainagesysteem wordt geleid.
  • Einddrainage wordt buiten het huis geplaatst om het water veilig van de fundering af te voeren.
  • Opvangpompinstallatie met beschikbare dubbele pompen of zwaartekrachtafvoer naar behoefte.

Belangrijke overwegingen

  • Buiten uitgevoerde werkzaamheden, geen verstoring van het interieur van uw kelder, waardoor het een goede keuze is voor huiseigenaren met afgewerkte kelders.
  • Een carterpompsysteem wordt soms aanbevolen, maar is mogelijk niet noodzakelijk.
  • Langere installatietijd in vergelijking met het waterdicht maken van de binnenmuren.
  • De producten zijn herbruikbaar
  • Inclusief waterdichting van de buitenmuur met vochtscherm, kuiltjesbord en buitenafwatering.

De buitenste keldermuur is bedekt met een vochtscherm en vervolgens afgeschermd door een kuiltje in de muur. Vuil wordt vervangen door grind om de hydrostatische druk te verminderen en er wordt een drainagesysteem aan het uiteinde geplaatst om ervoor te zorgen dat het water buiten en buiten de kelder blijft.

buitenmuursystemen kuiltje boord

Als de waterproblemen eenmaal zijn opgelost, werken deze componenten ook samen om de vochtige lucht in huis te helpen verminderen. De voordelen van een waterdichte buitenafdichting voor de luchtkwaliteit kunnen worden versterkt door de integratie van een optioneel systeem voor de luchtkwaliteit.

Ontdek of het waterdicht maken van de buitenkant de beste oplossing voor u is, plan een gratis vochtdiagnose via de website van Vochtbestrijding Snel.