Behandeling van waterinfiltratie: prijzen en technieken

waterinfiltratie

Tijdens het regenseizoen is het mogelijk dat water via de muren uw huis binnensijpelt. Dit water, dat naar binnen sijpelt, kan uw huis nat maken. Daarom is het noodzakelijk dat u de toegangspunten identificeert om een oplossing te vinden.

In de meeste gevallen is een poreuze gevel, een doorboord dak, de rand van een raam of het plafond het punt waar het water binnenkomt. Zodra het punt van binnenkomst is blootgelegd, moet dringend een oplossing worden gevonden om niet al te veel problemen te krijgen. Daartoe zijn er vele mogelijkheden om het probleem op te lossen. In dit artikel geven wij aan hoe u kwel kunt aanpakken en hoeveel het u zal kosten.

Wat is waterinfiltratie?

Waterinfiltratie is niets meer of minder dan het binnendringen van regenwater door het dak van uw huis of door de muren. Na verloop van tijd zal dit water de binnenmuren binnendringen en veel schade aanrichten.

Er zijn vele oorzaken van waterinfiltratie. Onder hen zijn :

 • lekkende leidingen;
 • scheuren in de muren;
 • problemen met de waterdichtheid;
 • problemen met ouder wordende gewrichten;
 • verstopte goten;
 • een verschil in grondniveau tussen de binnenkant van uw huis en de buitenkant;
 • porositeitsproblemen in bouwmaterialen.

De gevolgen van waterinfiltratie voor uw huis. In geval van waterinfiltratie kunt u dus de volgende gevolgen waarnemen:

 • schimmel;
 • slechte geuren;
 • rottend hout;
 • de ontwikkeling van bacteriën.

Ze hebben ook invloed op je gezondheid. U bent dus niet immuun voor allergieën en ademhalingsproblemen. Voortdurende vermoeidheid en gewrichtsproblemen zijn ook gevolgen van waterinfiltratie voor de gezondheid.

Kennis van waterinfiltratie betekent ook kennis van de tekenen die de aanwezigheid ervan aangeven. Ze zijn zichtbaar in het huis en moeten u bewust maken van hen. Zij omvatten het volgende:

 • Vochtvlekken of halo's op de muren;
 • salpeter;
 • vocht op het plafond op sommige plaatsen.

Behandelingen tegen waterinfiltratie en hun prijzen

Om het probleem van waterinfiltratie aan te pakken, kunt u verschillende methoden gebruiken. In feite is er niet maar één, en de keuze is aan u na overleg met een vochtigheidsexpert.

Gevelbekleding

Wanneer u merkt dat uw gevel niet meer mooi is, dat hij er niet meer goed uitziet, is er in dit geval sprake van een probleem van waterinfiltratie. De voorgestelde oplossing is in dit geval een nieuwe zijspoor aan te brengen. Met andere woorden, het is een kwestie van een nieuwe zijspoor maken. Deze keer, zal de nieuwe bevelsiding waterdicht zijn.

Een nieuwe gevelbekleding maken is duurder dan waterdicht maken. Het is ook duurder dan uw gevel schilderen. Gevelbekleding biedt u echter vele voordelen. In de eerste plaats geeft het een nieuwe look aan uw gevel en aan uw huis in het bijzonder. Met gevelbekleding kunt u ook de buitenmuren van uw huis isoleren. Ten slotte is gevelbekleding de juiste oplossing om een van uw ramen te verkleinen of te vergroten.

De prijs van gevelbekleding per vierkante meter is 40 euro. Deze prijs is exclusief de isolatie die kan worden aangebracht. Er zij ook op gewezen dat de prijs niet vast is. Deze prijs is namelijk variabel, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Waterdicht maken of waterdicht maken van de muren

Deze behandeling is gericht op de buitenmuur. Het bestaat uit het aanbrengen van een laag die de muur zal beschermen. Op die manier wordt uw muur beschermd tegen het binnendringen van water. Het impregnatieproduct dat tijdens het waterdicht maken wordt aangebracht, kan het oppervlak ook reinigen. Het zal dan moeilijk zijn voor vuil om zich op de muur te nestelen.

Voordat u een muur vochtdicht maakt, moet u deze eerst schoonmaken. Het impregneermiddel zal beter hechten. Ook moet u, voordat u begint met het waterdicht maken van een muur, eventuele schade aan de muur herstellen. Reparatie is echter alleen nodig als er schade is. Anders kan de behandeling direct worden gestart.

Waterdicht maken heeft vele voordelen. Als voordeel hebben we:

 • de vermindering van vochtproblemen ten gevolge van waterinfiltratie;
 • de properheid van de muren over een lange periode;
 • het beperken van vorstschade aan de gevel.

De prijs van het waterdicht maken ligt tussen 8 en 12 euro per vierkante meter. In deze prijs is geen rekening gehouden met eventuele reparaties van de muur en het schoonmaken ervan.

Vochtwerende verf

Er zijn verfsoorten die gebruikt worden om waterinfiltratie tegen te gaan. Deze verven worden gebruikt aan de buitenkant van uw huis. Vochtwerende verf wordt op twee niveaus gebruikt. Ten eerste kan het worden gebruikt om vochtproblemen te voorkomen.

Ten tweede kan het ook een doeltreffende behandeling zijn wanneer waterinfiltratie een echt probleem wordt. Het voordeel van deze verf, afgezien van het feit dat hij infiltratie tegengaat, is dat hij een frisse uitstraling geeft aan uw buitenmuur. U kunt uw huis dus een nieuw gezicht geven door een andere kleur verf te kiezen dan de oude.

Voor de toepassing van deze methode moet het oppervlak schoon zijn. Buitenmuren moeten eerst schoongemaakt worden. Als u te maken krijgt met vochtproblemen, zoals vochtige muren of schimmel, moet u die eerst behandelen. Na deze behandeling volgt het aanbrengen van een vochtwerende verf.

Wat de prijs betreft, moet u rekening houden met een bedrag tussen 20 en 40 euro voor het aanbrengen van de anti-vochtigheidsverf. Deze prijsmarge geldt per vierkante meter.

Uw expert in het oplossen van waterinfiltratie in een muur

Waterinfiltratie in een muur gebeurt meestal via een ingegraven muur, dak of gevel en is meestal te wijten aan een gebrek aan waterdichtheid. Om rampen of grote schade in uw huis te voorkomen, is het van cruciaal belang het probleem te behandelen zodra het wordt opgemerkt. Doe een beroep op onze deskundige diensten!

Een oplossing voor elk vochtprobleem

infiltratie van water in de muur

Vochtproblemen kunnen het gevolg zijn van meerdere factoren en zich uiten in verschillende vormen zoals schimmel, condensatie of waterinfiltratie bijvoorbeeld. Dit laatste gebeurt wanneer regen- of bodemvocht via de gevel en de ingegraven muren het dak of de muren binnendringt.

Waterinfiltratie kan echte schade aanrichten en wordt veroorzaakt door :

 • Een gebrek aan waterdichtheid (of een defecte afdichting)
 • Defecte afdichtingen of afdichtingen die te lijden hebben gehad van het weer
 • Scheuren in muren of plafonds
 • Waterschade
 • Poreuze muren
 • De aanwezigheid van een waterlek in de muren
 • ...

Het verschijnen van sporen van vocht op de muren of plafonds of zelfs water in het huis wijst op mogelijke waterinfiltratie.

Het is belangrijk zo snel mogelijk in te grijpen om dit probleem op te lossen. Ons deskundig team zal u op alle niveaus helpen. Allereerst lokaliseren we de oorsprong van deze infiltratie. Vervolgens vertellen wij u welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en geven u een gratis prijsopgave. Daarna voeren wij het werk nauwkeurig en zorgvuldig uit. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, voeren wij een follow-up uit om er zeker van te zijn dat het probleem is opgelost.

Voorkom grote schade door het probleem bij de bron aan te pakken

De oorzaken van waterinfiltratie zijn dus divers en het is belangrijk het probleem op te lossen zodra het wordt ontdekt. Het binnendringen van water in de verschillende oppervlakken van het huis kan een of meer van de volgende behandelingen vereisen:

 • Een capillaire opstijgingsbehandeling voor een kelder of een ruimte die zich onder het maaiveld bevindt: injectie van producten in de muur om de vochtigheid tegen te houden en een waterdichte barrière te creëren.
 • Behandeling van buitenmuren: vrijmaken van de funderingen van het huis om het oude cement uit het metselwerk te verwijderen en een waterdicht membraan en drainagesysteem aan te brengen.
 • Behandeling van de van binnenuit ingegraven muren: aanbrengen van waterdicht cement op het metselwerk om te voorkomen dat water in de muur doordringt tot het plafond en dit beschadigt.
 • Waterdicht maken van de gevel: aanbrengen van een waterafstotend product om het binnendringen van water te voorkomen en het gebouw toch te laten ademen.
 • Reiniging van de afvoer aan de buitenzijde van het huis, die eenvoudig verstopt kan zijn door diverse elementen.

Het opsporen en lokaliseren van de bron van het probleem is uiterst belangrijk en helpt bij het bepalen van de juiste behandeling voor de situatie en bij het beperken van de schade, aangezien water snel kan voortschrijden en schade kan veroorzaken.

Een team van experts tot uw dienst

Neem per e-mail contact met ons op als u ook maar het geringste symptoom opmerkt dat op een vochtprobleem wijst. Wij zullen met genoegen uw vragen beantwoorden en u advies geven, met name over het verkrijgen van premies voor uw werkzaamheden. Wij bieden u ook aan ter plaatse te komen om de lokalen te analyseren, de oorsprong van het probleem op te sporen, u nauwkeurige en relevante uitleg en advies te geven, een diagnose te stellen en een bestek op te stellen, en dit alles gratis!