Hoe krijg je Schimmel weg op Badkamermuren?

schimmel op badkamermuren

Badkamer schimmel is een lelijk en ongezond probleem dat moet worden aangepakt zodra je het ziet. Voor schimmel op geverfde muren, probeer een natuurlijke verwijderaar. Lees hier meer.

"Badkamer schimmel komt vooral voor omdat schimmel houdt van vochtige, donkere, geïsoleerde ruimtes. Meestal blijft een badkuip, douche of hele badkamer vochtig genoeg voor schimmelgroei, alleen al door het douchen of baden.

De kans is groot dat u, als u dit leest, al een schimmelprobleem heeft in uw badkamer. In dat geval zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om van die schimmel af te komen.

Verwijderen van schimmel op betegelde muren

U kunt een paar gereedschappen gebruiken om schimmel op betegelde muren te verwijderen, maar wees voorzichtig als u gekleurde voegmiddelen heeft.

Bleekmiddel

Een goede plek om te beginnen is chloorbleekmiddel. U kunt een chloorbleekmiddelreiniger aanschaffen die specifiek bedoeld is voor badkamer schimmel, zoals Tilex Schimmel- & Schimmelverwijderaar. Zolang u geen gekleurd voegmiddel heeft (dat waarschijnlijk zal verbleken als u bleekmiddel gebruikt), kunt u de reiniger direct op het beschimmelde voegmiddel spuiten.

 • Laat de reiniger met bleekmiddel minstens 30 minuten zitten.
 • Schrob met een stijve borstel
 • Spoelen met warm water

Azijn

Voor een meer natuurlijke manier om zich te ontdoen van schimmel in de badkamer, kunt u gedistilleerde azijn gebruiken.

 • Gebruik een spuitflesje om het schimmelgebied te verzadigen met witte azijn
 • Laat het 30 minuten zitten
 • Schrobben met een borstel
 • Spuit opnieuw, laat nog eens 30 minuten zitten.
 • Spoel met warm water

U kunt zelfs een reinigingspasta maken door 1/2 kopje frisdrank en enkele theelepels water samen te roeren. Verdeel de pasta over de beschimmelde voeg, laat 10 minuten zitten en schrob dan de Schimmel weg met een borstel. Spoel af met water.

Verwijderen van de schimmel uit geschilderde of behangen muren

Voor schimmel op geverfde muren, probeer een natuurlijke remover zoals witte azijn, borax en water. Je hebt een spuitfles en een paar andere dingen nodig om de muren te schrobben.

 • Combineer twee eetlepels borax met 1/4 kopje witte azijn en twee kopjes heet water in een kom.
 • Giet in een spuitflesje
 • Ruimschoots toepasbaar op geverfde muren.
 • Grondig schrobben en schoonvegen, dan opnieuw spuiten en 10 minuten laten zitten alvorens af te vegen.

Schimmel veilig verwijderen

U kunt de oppervlakteschimmel die gebruikelijk is voor badkamers, dekken en bevelsiding in een paar minuten weg schrobben met een 1 tot 8 bleekmiddel/water schimmelreiniger als een manier om schimmel te verwijderen. Maar vaak groeit en verspreidt schimmel zich op plaatsen die u niet opmerkt, totdat u vlekken op het oppervlak ziet, een papperige gipsplaat voelt of die muffe geur detecteert.

Als u schimmelconcentraties moet verwijderen of een zwarte schimmelverwijdering moet uitvoeren die meer dan een paar vierkante meter beslaat, waar de muffe geur sterk is of waar u uitgebreide waterschade aantreft, raden wij u aan om speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. U wilt niet alleen voorkomen dat u de rest van het huis vervuilt, maar ook uzelf beschermen tegen het inademen van hoge concentraties sporen en VOC's.

 • Draag oude kleren en schoenen die u na de schoonmaakwerkzaamheden kunt wassen of weggooien.
 • Draag speciale N-95 of P-100 ademhalingstoestellen, naast een veiligheidsbril en handschoenen.
 • Zet een oude boxventilator of een goedkope nieuwe in een raam om de kamer te ventileren tijdens het werk. Gooi hem eruit als u klaar bent met schoonmaken, want de sporen zijn bijna niet meer weg te werken. Tape triplex of karton rond de raamopeningen zodat de sporen niet terug naar binnen kunnen waaien.
 • Wikkel en tape beschimmeld tapijt in 6-mil plastic, en dubbele-zak beschimmeld puin in vuilniszakken voor de verwijdering.
 • Om de sporen in de lucht onder controle te houden, bevochtigt u de beschimmelde plekken met een tuinspuit terwijl u werkt.
 • Zet uw oven en airconditioner uit en dek de kanalen en deuren af om sporen in te sluiten.
 • Houd uw natte/droge stofzuiger buiten wanneer u stofzuigt.

Badkamer schimmelpreventie en -sanering

Nadat u leert hoe u schimmel kunt verwijderen, wilt u schimmel in de toekomst voorkomen. De sleutel tot het stoppen van de meeste schimmels is het beheersen van vocht. De ergste plagen komen meestal voor in vochtige kruipruimtes, op zolders en muren waar water van buitenaf naar binnen is gelekt, en in kelders met een slechte funderingsafvoer. Het stoppen van lekken, zorgen voor een goede ventilatie op zolders, het drooghouden van kruipruimtes en het wegleiden van water uit de buurt van de fundering zijn de beste verdedigingsmiddelen tegen schimmel.

Bijna elk huis krijgt schimmel, en dat betekent dat er behoefte is aan schimmelsanering. We laten u zien hoe u grote schimmelplagen kunt verwijderen.

SchimmelSchimmeling in verf is meestal effectief voor het beheersen van oppervlakteschimmel in vochtige ruimtes zoals badkamers en buiten in schaduwrijke gebieden. Veel verven hebben al schimmelSchimmeling in zich. Neem contact op met uw verfleverancier om zeker te zijn van producten voor het verwijderen van schimmel. U kunt meeldauwbemesting toevoegen, hoewel u misschien de verfgarantie ongeldig maakt.

Gerelateerd