Schimmelverwijderaar badkamer: Hoe maak je schimmel schoon van badkamer tegels

schimmelverwijderaar badkamer

Het reinigen van schimmel uit uw badkamer of natte kamer muren, tegels of voegmiddel is nooit een gemakkelijke taak, hoe groot of klein de kamer ook is. Hierdoor kan het schoonmaken van de badkamer vaak verwaarloosd worden, wat de weg vrijmaakt voor de opbouw van nare schimmel en meeldauw. Als u de schimmelvorming heeft opgemerkt, volgt hier een korte handleiding over hoe u de schimmel gemakkelijk kunt verwijderen en voorkomen dat deze in de toekomst weer terugkomt.

Wat is schimmel?

Schimmel is een soort schimmel die meestal zwart van kleur is. Schimmel zal groeien wanneer er vocht aanwezig is in een omgeving met weinig of geen zonlicht. Omdat schimmel het beste groeit in vochtige, slecht geventileerde ruimtes, zal het vaak in badkamers te vinden zijn. Het is belangrijk om op te merken dat de schimmel zich, als hij eenmaal aanwezig is, ongelooflijk snel verspreidt en nog steeds aanwezig kan blijven zonder zichtbare tekenen. Langdurige blootstelling aan schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk om het te verwijderen voordat het de kans krijgt om zich te verspreiden.

Wat is meeldauw?

meeldauw is een specifieker soort schimmel die in twee vormen kan voorkomen. Donkere meeldauw verschijnt meestal als geelachtige vlekken die snel bruin worden, terwijl poederachtige meeldauw verschijnt als wit poeder dat langzaam overgaat in een donkerzwarte kleur. Beide vormen van groei komen voor wanneer het gebied een hoog vochtgehalte en weinig ventilatie bevat.

Hoe maak je schimmel van badkamertegels schoon?

Er zijn vele manieren, zowel natuurlijk als chemisch, om schimmel- of meeldauwproblemen in uw badkamer te verwijderen. Aangezien schimmel een levend organisme is, is het belangrijk om niet alleen de zichtbare tekenen van schimmelvorming te verwijderen, maar om het volledig te doden en te voorkomen dat het in de toekomst weer terugkomt.

hoe schimmel verwijderen

Azijn

Het belangrijkste om op te merken bij het gebruik van azijn om schimmel te verwijderen is dat je altijd milde witte azijn moet gebruiken en ervoor moet zorgen dat je het niet verdunt in de spuitbus.

 1. Spuit de azijn op de aangetaste oppervlakken
 2. Laat de azijn een uurtje staan, ventileer de kamer.
 3. Veeg de oppervlakken af met warm water
 4. Drogen met een handdoek om schimmelvorming te voorkomen

Borax

U zult borax kunnen vinden in de reinigingsgang van uw lokale winkelcentrum en het heeft als bijkomend voordeel dat het een stuk goedkoper is dan andere schimmelreinigingsalternatieven.

 1. Meng 1 mok vol Borax met 4 liter warm water.
 2. Werkoplossing in aangetaste gebieden met een borstel of reinigingsdoekje
 3. Veeg de oplossing op
 4. Laat de gebieden op natuurlijke wijze drogen

Bleekmiddel & Bakpoeder

Dit is altijd gerapporteerd als een van de snelste en beste methoden om schimmel of meeldauw te verwijderen van voegmiddel, tegels en muren. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt.

 1. Meng 1 deel bleekmiddel met 2 delen water & breng het over in een spuitfles.
 2. Spuit de oplossing op de aangetaste gebieden en laat ze drogen.
 3. Geef het een andere spray en schrob het met een zachte borstel.
 4. Spoel het gebied af en herhaal dit tot de schimmel is verwijderd.
schimmel schoonmaken

Ammoniak

Eerst en vooral, meng nooit ammoniak met bleekmiddel. De chemische reactie tussen de twee creëert gevaarlijke dampen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ammoniak komt in drie soorten uit doe-het-zelfwinkels - helder, bewolkt of schuimend.

 1. Breng ammoniak over in een spuitflesje
 2. Toepassen op getroffen gebieden in de badkamer
 3. Schrob de gebieden met een zachte borstel en laat 2 uur staan
 4. Ventileer de ruimte tijdens het reinigingsproces
 5. Zodra de gebieden droog zijn, veeg de ammoniak weg...

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide kan in verschillende sterktegraden worden gekocht. Voor het reinigen van schimmels uit de badkamer kunt u het beste een vrij milde waterstofperoxide-oplossing van 3% gebruiken. U zult dit kunnen kopen bij de meeste doe-het-zelf-leveranciers en enkele grote supermarkten. De reinigende werking van waterstofperoxide zal afnemen als het wordt blootgesteld aan direct licht, dus zorg ervoor dat u het in een donkere spuitfles decanteert. Als u de effectiviteit van de waterstofperoxide-oplossing wilt verhogen, kunt u een beetje azijn in het spuitflesje doen.

 1. Spuit de oplossing direct op de aangetaste gebieden
 2. Verlof voor 2-3 uur
 3. Houd de ruimte tijdens het schoonmaken geventileerd
 4. Veeg oppervlakken schoon

Gespecialiseerde schimmelspuiten

Als u thuis geen eigen reinigingsoplossingen wilt maken, zijn er vandaag de dag tal van gespecialiseerde schimmelverwijderingssprays op de markt. Zorg er altijd voor dat u de effectiviteit van elk product onderzoekt en de beoordelingen van klanten leest om fouten te voorkomen. Wij raden u aan om 'HG Mold Spray' te gebruiken, omdat deze speciaal gevormd is voor het reinigen van de badkamer en badkamertegels. Probeer weg te sturen van krachtige reinigingsmiddelen zoals 'Cilit Bang', omdat deze bekend staan om het wegvreten van voegmiddel en schade veroorzaken aan het sanitair en de oppervlakken van de badkamer.

Voegmiddel & Breeuwen

Grout en breeuwen rond de tegels of badkuip kan een gemeenschappelijke plaats voor schimmel en meeldauw op te bouwen en kan mensen over de hele wereld een aantal van de grootste hoofdpijnen bij het komen om het te verwijderen. Als de schimmel zich in het breeuwen of voegen heeft gewerkt en deze permanent heeft bevlekt, is er een grote kans dat de bovengenoemde methoden niet extreem genoeg zijn om de situatie te verhelpen. Als je alles geprobeerd hebt en de schimmel is gewoon niet ontluikend, dan is het misschien tijd om je voegmiddel of kit te verwijderen. Om voegmiddel tussen de tegels van je badkamer te verwijderen, heb je een voegverwijderaar nodig, een oude verfborstelspons en een verdunde bleekoplossing, voegmiddel, voegmiddel en handschoenen.

 1. Hoe maak je schimmel schoon van badkamermortel:
 2. Bereid het oppervlak voor
 3. Schraap oude specie weg
 4. Schone verbindingslijnen
 5. Breng nieuwe voegen aan op de tegels
schimmel uit voegen verwijderen

Stap 1: Bereid de oppervlakken voor

Als u dat nog niet hebt gedaan, probeer dan met een tandenborstel te werken in een sterke oplossing van bleekmiddel en water of bleekmiddel en zuiveringszout op de voeg om de witheid terug te brengen voordat u uw toevlucht neemt tot het volledig verwijderen van de voeg. Als dit niet heeft gewerkt, bereidt u het gebied voor door het afdekken van een bad of wastafel plug gat met en oude doek of groot stuk materiaal. Hierdoor wordt voorkomen dat er stukken voegmiddel uit de afvoer vallen en dat er een verstopping ontstaat.

Stap 2: Schraap de oude voeg weg.

Trek met behulp van het groutverwijderaar het wolfraam gezwenkte mes over de verbindingslijnen om te beginnen met het uitharken van de grout. Het is belangrijk dat u op een klein oppervlak tegelijk werkt, zodat elke laatste schimmelspoor wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de schimmel in de toekomst niet meer terugkomt. Wees voorzichtig dat u niet te hard op het verwijderingsgereedschap duwt, want er is altijd een kans dat u uitglijdt en blijvende schade aan uw tegels veroorzaakt.

Stap 3: Maak de verbindingslijnen schoon

Om er absoluut zeker van te zijn dat er geen schimmel in de gewrichten achterblijft, gebruikt u een oude verfborstel en wat verdunde bleekoplossing om de voegen te reinigen. Dit maakt het opnieuw aanbrengen van de voegen veel gemakkelijker als het gaat om stap 4, aangezien de ruimte waar u mee werkt glad en schoon is.

Stap 4: Breng nieuw voegmiddel aan op de tegels

Voordat u nieuwe voegmiddelen aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste voegmiddelen gebruikt voor uw tegels en de locatie van de tegels. Een tegel- of doe-het-zelfwinkel kan u advies geven over de beste voegmiddelen die u kunt gebruiken. Gebruik uw voegmachine om de tegels opnieuw te voegen en zorg ervoor dat eventuele resten op de tegels goed worden schoongemaakt voordat u ze laat drogen. Het verwijderen van gedroogde voeg uit de tegelbekleding is een ongelooflijk moeilijke taak, dus het is een goed idee om preventieve maatregelen te nemen tijdens het hervoegen.

Gerelateerd