Salpeter verwijderen in Limburg
Wilt u salpeter laten verwijderen in Limburg? Wanneer je een witte aanslag op je muren ziet verschijnen, dan heb je waarschijnlijk last van salpeter. De waarschijnlijke oorzaak hiervan ligt bij een vochtprobleem uit het verleden of misschien heb je nog steeds een vochtprobleem. Voor het salpeter verwijderen in Limburg is het daarom goed om eerst een probleem met vocht en water op te lossen, alvorens salpeter te verwijderen. Verwijder dus eerst door vochtbestrijding het probleem. Dit voorkomt namelijk dat er nieuwe salpeter en vocht op je muren gaan afzetten. Meer informatieover vochtbestrijding in Limburg .
Wat is salpeter?
Chemische elementen in combinatie met grondwater zorgen voor de witte aanslag en vocht op de muur. De betreffende chemische elementen bestaan uit ammoniak en nitraatbacteriën. Dit vermengt zich samen met het vocht en grondwater. Dit optrekkend grondwater met de chemische stoffen trekt naar de onderkant van de muur en komt in het metselwerk. Dit veroorzaakt een chemische reactie met kaliumcarbonaat, wat in het metselwerk aanwezig is. De uiteindelijk stof die dan ontstaat is kaliumnitraat en dat veroorzaakt salpeteruitslag op de vochtige muren.
Gevolgen van salpeter
Salpeteruitslag is een minerale zout dat zich op de muur afzet, waarvan optrekkend vocht in Limburg de oorzaak is. Vochtige muren in Limburg en muren zonder goede ventilatie zijn gevoelig voor de salpeteruitslag. Het is schadelijk voor de gezondheid en alleen daarom al is het van belang om dit vochtprobleem te behandelen. Maar naast het feit dat het schadelijk voor de gezondheid is, is het ook slecht voor de muur zelf. Het staat heel lelijk, tast het metselwerk aan en vormt door het vocht schimmels in Limburg. Bij het niet behandelen ervan zal het probleem in stand gehouden worden. Zout, wat in salpeter zit, trekt namelijk nog meer vocht aan tot een toch al vochtige muur. salpeter verwijderen in Limburg is dus niet alleen een oplossing om de muur schoon te krijgen, maar ook een oplossing en middel om nieuwe aanslag en vocht te voorkomen.
salpeter verwijderen in Limburg om vocht en schimmels te voorkomen
salpeter verwijderen in Limburg is dus van het grootste belang om vocht en schimmels te voorkomen. salpeter verwijderen in Limburg kun je met het juiste middel prima zelf doen.
Hoe verwijderen we salpeter
Eerst zul je de muur bloot moeten leggen. Verwijder daarvoor het behang en pleister. Als behang en pleister verwijderd zijn is het een kwestie van borstelen met een borstel over de aangetaste plekken. Neem een stevige borstel die tegen een harde ondergrond bestand is. Je moet de ondergrond goed borstelen met je borstel om de meeste aanslag te verwijderen. Als een borstel niet meer voldoet, verwijder je de salpeter eventueel met een beitel of priem. Verwijder op deze manier zoveel mogelijk salpeter van de muur. Hierna moet de muur grondig gereinigd worden met een oplossing van zoutzuur. Een deel zoutzuur op 10 delen water is voldoende. De muur borstel je hier goed mee in. Houd water in de buurt want je werkt met zoutzuur.
Verwijder salpeter met een speciaal middel
Nu kan de muur behandeld worden met een middel die salpeter tegengaat. Dit moet in twee behandelingen gebeuren. In de handel is daar wel een product voor verkrijgbaar. Dit is meestal een kant en klaar product. Dit bestaat uit een vloeistof dat salpeter moet verwijderen, maar is ook een oplossing dat vorming van nieuw salpeter tegengaat. Verwijder de verpakking en giet de vloeistof in een verfrolbak, want je behandeld het als een primer. Met een vachtroller breng je de vloeistof aan op de muur voor een eerste laag. Houd nu goed de droogtijd in de gaten. Verwijder eventueel nieuw gevormde salpeter tijdens de droogtijd. Wanneer de droogtijd voorbij is en de ondergrond is droog dan breng je een tweede laag op de muur aan. In principe is het salpeter nu van de muur af en beschermd tegen vorming van een nieuwe laag salpeter. Water en vocht kunnen niet meer zo snel intrekken zodat schimmels zich niet meer kunnen vormen.
Overige vochtbestrijding
Om te voorkomen dat vocht en water weer opnieuw toeslaan, moet je ook kijken of je een vochtige muur nog verder moet behandelen, door bijvoorbeeld een betere ventilatie. Slechte ventilatie is dikwijls de oorzaak van een vochtige muur. Ook kun je later, wanneer nodig de muur opnieuw een behandeling geven door het verwijderen van nieuwe salpeter en aanbrengen van de vloeistof. De muur moet namelijk absoluut vrij zijn van zout, anders trekt het zout opnieuw vocht en water aan.