vochtbestrijding Limburg

vochtbestrijding limburg

We stellen u een blijvende oplossing voor elk probleem in en rond uw woning. Dit om u een optimale kwaliteit te kunnen garanderen. We werken over heel Vlaanderen.

Lees hier meer over vochtbestrijding offerte.

Als inwoner van limburg kun je te maken hebben met vocht, condens, een vochtige woning en andere problemen. limburg kent vele oude woningen en veel van deze woningen hebben een probleem met vocht en condens. Vochtbestrijding is dus absoluut noodzakelijk om het probleem met vocht in je woning op te lossen.De meeste problemen doen zich voor met optrekkend vocht. Een probleem met condensatie en condens is ook een veel gehoord probleem. Ook doorslaand vocht is een probleem, wat voor schimmelvorming en een vochtige woning kan zorgen. Woningen die zijn voorzien van een spouwmuurisolatie kunnen ook nogal eens een probleem hebben vocht. Na isolatie komen problemen aan het licht met betrekking tot vocht, condensatie en condens. Je ziet, er zijn verschillende soorten problemen. Je moet dus op zoek naar een vochtbestrijder die je van je probleem af kan helpen.

Gevolgen

Welk van de soorten problemen met vocht je ook hebt, vocht in je woning kan tot een groot probleem leiden en moet toch vochtbestrijding in limburg leiden. Het kan leiden tot een probleem met condensatie in je woning, waarbij alles onder de condens zit, op muren ontstaat eenprobleem met vochtplekken en schimmelvorming op de muur. Schimmelvorming is niet alleen lelijk en schadelijk voor de woning, schimmel kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Je moet dus op zoek naar de oorzaak van je vochtprobleem om je vochtige woning weer vochtwerend te krijgen. Het probleem met vocht ligt ook vaak bij de vele oude woningen die niet van een waterkering zijn voorzien. Dit is vaak de oorzaak van de veleproblemen, waarbij een oplossing dan absoluut noodzakelijk is. Om het probleem met vocht op te sporen is een goede vochtbestrijder onontbeerlijk. Zodra je een probleem krijgt met vocht, condens of een vochtige woning moet je direct actie ondernemen, anders kan schimmelvorming onbeperkt zijn gang gaan.

Vochtbestrijder diensten

Wanneer je dus problemen met vocht hebt en de vochtbestrijder de oorzaak gevonden heeft, kun je afhankelijk van het probleem aan vochtbestrijding expert doen. Ieder soort probleem kan een andere wijze van oplossing om een vochtige woning op te lossen

Muren impregneren

Muren impregneren wordt vaak toegepast als je last hebt van vocht, die door de gevel naar binnenkomt, het zogenaamde doorslaand vocht. Doorslaand vocht is regen en sneeuw, wat als vocht tegen de buitenmuur slaat en als doorslaand vocht naar door de binnenmuur sijpelt. Ook dit kan schimmelvorming veroorzaken, waarbij schimmel de muur beschadigd. Ook is schimmel slecht voor de gezondheid. Dit kan opgelost worden door de muur door te impregneren. Het impregneren gebeurt door een speciale vloeistof op de gevel aan te brengen. Tijdens het impregneren dringt de vloeistof door in het steen en vormt een laag die vochtwerend is. Muren impregneren ,wordt niet alleen toegepasten vocht aan te pakken, maar ook ter preventie, zodat een probleem met vocht en doorslaand vocht op de buitenmuur geen kans meer maakt. Muren impregneren maatregel om vocht tegen te houden. Zorg voor het impregneren tegen vocht wel dat je gevel eerst goed gereinigd wordt anders is impregneren tegen vocht zinloos. Na het impregneren ziet je gevel er direct veel properder uit en zal vocht niet snel meer doordringen.

Onderkappen van muren

Het onderkappen van muren is veel nodig. Dit komt omdat veel woningen bij de bouw geen vocht waterkering in de muur hebben gekregen. Tegenwoordig is het onderkappen van muren tegen vocht van nieuwbouwhuizen standaard. Oudere woningen kun je bij vocht achteraf ook onderkappen, maar vergt wel een grote renovatie. Tijdens het onderkappen tegen vocht worden de onderste laag stenen verwijderd en een vochtwerend scherm in geplaatst. Hoewel onderkappen tegen vocht veel werk is, is onderkappen wel de meest betrouwbare oplossing. Na het onderkappen ben je zeker dat je van vocht condensatie en schimmelvorming verlost bent.

Injecteren van muren

Een andere veelvoorkomende vorm tegen vocht is het muren injecteren. Ook dit is het geval van opstijgend vocht, waarbij schimmelvorming en vocht op de muren zich voordoet. Er worden tijdens het injecteren aan de onderkant van de muren gaten geboord en onder hoge druk een vochtwerende gel ingespoten. De gel zal tijdens het injecteren uitzetten en vocht wordt tegengehouden. De prijs voor muren injecteren tegen vocht is goedkoper dan onderkappen tegen vocht, maar is wel een minder betrouwbare vorm. Neem contact op voor een gratis vochtdiagnose .

Condensatie

Door condensatie ontstaat condens en heb je een vochtige woning. De oorzaak van condensatie is veelal te weinig ventilatie. Condens vormt zich op de ramen en schimmelvorming en vocht op de muren. Condensatie is dus een groot probleem voor de woning, maar de oplossing van het probleem niet zo heel moeilijk. Het is een kwestie van een goed ventilatiesysteem aan te leggen, zodat je van je vocht, schimmelvorming verlost bent. Neem contact op voor een gratis vochtdiagnose .

Prijzen voor vochtbestrijding

De prijzen hangen van de wijze af. Voor het aanleggen van een ventilatiesysteem, om condensatie, condens en vocht in de woning te voorkomen betaal je afhankelijk van het systeem, tussen de € 1.500,- en € 8.000,-. De prijs door muren tegen vocht te impregneren kost gemiddeld € 8,- en € 12,- per m². Wil je door middel van onderkappen dan kan de prijs oplopen van 100,- tot 150 euro per m². De prijs voor het injecteren tegen vocht in de muur ligt gemiddeld op € 100,- per lopende meter. Vraag eerst de prijzen van de verschillende vochtbestrijders op , zodat je een goede keuze kunt maken.

Gevel impregneren

Gevel impregneren door de ervaren experts

Heb je last van doorslaand vocht in je woning, of je buitenmuren zitten constant onder de mos of alg? Op de langere termijn kan dit grotere schade aan je woning geven.

Bij het gevel impregneren wordt op de buitenmuren een waterafstotende vloeistof gespoten. De vloeistof trekt volledig in de poriën van de bakstenen. Doorslaand vocht kan dan niet meer de woning binnendringen. Daarnaast wordt er een waterafstotende laag op de gevel achtergelaten, waardoor je geen last meer hebt van vuil, mos en algen op je gevel. Deze wijze van helpt dus niet enkel tegen vocht, maar een gevel impregneren kan zelfs de waarde van je woning verhogen.

Producten voor gevel impregneren

Er zijn talloze producten voor het impregneren van je gevel. Je kunt zelf aan vochtbestrijding in Limburg doen, maar voor een goede kwaliteit impregneren wordt een vakman toch wel aangeraden. Het impregneren kan met een speciale vloeistof die diep in de baksteen dringt, maar ook met een gel. Deze gel zal de bakstenen ook waterafstotend maken. Neem contact op voor een gratis vochtdiagnose .

kelderdichting

kelderdichting tegen problemen met vocht in je kelder

Een kelder in je woning is heel handig om dingen in op te bergen, maar de pret gaat er snel vanaf wanneer blijkt dat je kelder gevoelig is voor vocht. Als er veel vocht je kelder binnenkomt en je last hebt van optrekkend grondwater, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Naast het overlast van water in de kelder kun je overal in huis vocht en schimmelplekken krijgen. Dit is slecht voor de woning, maar ook voor je gezondheid. Een oplossing is om kelderdichting Limburg toe te passen. De beste manier voor kelderdichting is bekuiping van de kelder.

Prijs kelderdichting

Vooral wanneer vocht via de kelderwanden naar binnendringt is bekuiping vaak in combinatie met drainage de beste wijze voor . Eerst worden lekken in de keldermuur gevuld met een speciale waterdicht vulmiddel. Daarna worden er over de kelderwanden diverse fixeer- en cementlagen aangebracht zodat de kelder volledig waterdicht wordt. Om vocht van onder de vloer weg te krijgen wordt aangeraden daar een drainage systeem aan te leggen. De prijs via kelderdichting hangt af van de grootte van de kelder. Gemiddeld zal de prijs tussen de € 15,- en € 20,- per vierkante meter liggen.

Waterdichting

Vocht in uw huis is nooit prettig, omdat het onbehandeld tot de grootste problemen met de constructie van uw woning kan leiden. Kies daarom voor een professionele vochtbestrijding Limburg door specialisten. Onze ervaren en zeer vakkundige medewerkers zijn altijd rap bij u ter plaatse voor het stellen van een diagnose. Hiermee kunnen ze direct aan de slag met een gedegen waterdichting.

Waterdichting kelder

De kelder is de plek waar vocht zich het gemakkelijkst kan verzamelen en dus is het ook één van de plaatsen waar het hardst nodig is. Enkel op deze manier wordt voorkomen dat het fundament van uw huis aangetast wordt. Schakel daarom direct onze vaklieden en kies voor het waterdicht maken van uw kelder.

Waterdichting zwembad

In uw zwembad is water natuurlijk juist gewenst, maar enkel in het bad zelf. Voorkom daarom dat vocht of zelfs grote hoeveelheden water uit uw zwembad kunnen lopen door een vakkundige waterdichting op maat te laten aanbrengen. Uiteraard gebruiken we hiervoor uitsluitend de beste materialen.

Waterdichting

Salpeter verwijderen

Salpeter verwijderen

Wanneer je problemen met vocht in Limburg hebt of hebt gehad dan kun je ook last hebben van witte aanslag op je buitenmuur. Dit wordt salpeter genoemd. Wanneer je deze witte aanslag op je muur hebt geconstateerd dan moet je de salpeter verwijderen. Salpeter is slecht voor zowel de constructie als je gezondheid. Salpeter wordt meestal veroorzaakt door optrekkend vocht. Chemische elementen in het grondwater, zoals ammoniak en bacteriën en in combinatie met zuurstof vormen de witte aanslag op je buitenmuur. Salpeter verwijderen is van groot belang, omdat salpeter zout bevat en daardoor ook vocht aantrekt. Hierdoor blijf je vocht in je muur houden. Salpeter verwijderen is de enige oplossing om definitief van het probleem af te zijn.

Salpeter verwijderen van buitenmuur

De eerste stap voor salpeter verwijderen is het grondig reinigen van de buitenmuur met een zuuroplossing. Hiervoor dien je één deel zoutzuur te gebruiken op 10 delen water en met een borstel sop je de muur goed in. Daarna moet de muur mogelijk enige dagen of weken goed drogen. Met een speciaal middel kun je dan de muur bewerken. Dit kun je gewoon doen met een vachtroller. Er zijn twee lagen nodig met er tussen een periode om te drogen. Zijn er nog problemen, waardoor de muur vochtig blijft, dan is het zaak om eerst aan vochtbestrijding te doen en de oorzaak aan te pakken.

Drainage

Drainage Limburg

Wanneer je huis gebouwd is op leem- of kleigrond of een andere weinig waterdoorlatende grond dan kun je last krijgen van wateroverlast. Dit zal vooral te merken zijn in je kelder, die dan vooral bij regenachtig weer blank staat. Ook vochtplekken op de wanden of schimmel in je woning zijn gevolgen dat het vocht niet goed afgevoerd wordt. Ook in de tuin of oprit zul je merken dat er dikwijls grote plassen blijven staan en niet of heel langzaam door de bodem verwerkt worden. Een oplossing hiervoor is om aan drainage te doen .

Prijzen

De prijzen voor het aanleggen van een drainagesysteem kunnen nogal verschillen. Een en ander hangt ook af van de wijze van vochtbestrijding door middel van drainage en gebruikte materialen. Je kunt een drainagesysteem laten aanleggen onder de grond. Regenwater wordt dan snel afgevoerd via ondergrondse drainagebuizen. Via ringdrainage is vooral handig als je veel last hebt van opkomende grondvocht. Er worden dan drainagebuizen rondom de voet van de kelder geplaatst. Dit kan zowel voor grondwater als sijpelwater afvoer. Ook kun je onder de fundering van de kelder drainagebuizen aanleggen. Houd rekening met een gemiddelde prijs van € 1.500,- tot € 1.600,- voor een volledig drainagesysteem.

Meer wooncomfort

Zowel klassieke als moderne panden zijn niet immuun voor natuurlijke invloeden zoals neerslag en vocht in de bodem. Daarom is het meer dan gewenst; bij schimmel, vochtplekken en andere vormen van overlast is van groot belang. Gelukkig is er voor de meeste problemen met vocht in huis een passende oplossing die snel en efficiïnt uitgevoerd kan worden. Heeft u problemen met vocht in huis? Neem dan direct contact op met ons, of lees verder voor meer informatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Zodra vocht wordt geconstateerd in het pand dient u snel contact op te nemen met ons om grotere problemen te voorkomen. Bij opstijgend vocht in de muren kan er bijvoorbeeld een speciale gel worden aangebracht die het optrekken van vocht zal stoppen. Deze methode kan toegepast worden bij kelders en binnenmuren. Wanneer er sprake is van condensatie kan dit worden opgelost door een vochtwerende laag te plaatsen. Op deze wijze krijgt vocht geen kans. Wanneer er reeds schimmel op de wanden aanwezig is zal deze snel verwijderd moeten worden. Vervolgens wordt de muur direct behandeld om schimmel in de toekomst te voorkomen.

Vocht kan gevaarlijk zijn

Elke omgeving heeft een bepaalde luchtvochtigheid, dat is normaal. Wanneer vocht zich gaat afzetten tegen de wanden kan er schimmel ontstaan. Schimmel ziet er niet alleen lelijk uit, omdat schimmels zich verspreiden via sporen kan dit de kwaliteit van de lucht beïnvloeden. Niet alleen leidt dit tot een muffe lucht, bij inademing kunnen deze schimmels in de luchtwegen komen. Voorkom chronische klachten en ziekte van uzelf en gezinsleden, blijf gezond door uw huis ook gezond te maken. Als vochtbestrijding experts uit Limburg behandelen we uw huis of kantoor zodat u gezond en veilig kunt wonen, werken en leven.

start met een diagnose

Wanneer vocht in het pand zichtbaar is kan het al ver in de constructie zijn doorgedrongen. Optische symptoombestrijding heeft weinig effect op de lange duur. Daarom is het zo belangrijk dat men start met een grondige analyse van de woning. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van het pand, de locatie, de materialen en de omvang van het probleem. Een muur met schimmel overschilderen is slechts een optische behandeling die het onderliggende probleem niet wegneemt. Zo blijft u niet alleen wonen in een potentieel gevaarlijk huis, dit zal later onvermijdelijk tot hoge kosten leiden. Wij bieden altijd een oplossing op maat, met oog op kostenbesparing en een duurzame oplossing voor al uw vocht problemen in huis.

Totale dienstverlening in Limburg

We beperken zich niet alleen tot particuliere woningen. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • Woonhuizen die leegstaand of bewoond zijn.
  • Opslagruimtes en garages.
  • Kelders in huis en op andere locaties.
  • Kantoorpanden waar dagelijks mensen werkzaam zijn.

En andere soorten bebouwing. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met vochtbestrijding specialisten uit Limburg , wacht niet tot het te laat is!

Over de schrijver
Als vochtbestrijder help ik al je problemen met vocht op te lossen. Tevens handige tips geven over hoe bepaalde problemen zelf kan oplossen horen hier ook bij.