Beste Venta luchtbevochtiger kopen, review en aanbieding

venta luchtbevochtiger

Venta produceert al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw luchtkwaliteitsproducten, hoewel de consumenten in de Verenigde Staten nog maar net beginnen te leren van dit Duitse bedrijf. Zij zijn het merk waar je terecht kunt als je in de markt bent voor een 2-in-1 systeem, en in onze Venta Air Washer review gaan we snel een kijkje nemen naar hun huidige collectie.

Bekijk de dagprijs

Venta luchtbevochtiger Collectie

ModelCapaciteitDekkingSnelhedenGarantie
LW15 2-in-12001.4210 jaar
LW25 Comfort4851.832 jaar
LW25 2-in-14002310 jaar
LW45 Comfort8602.632 jaar
LW45 2-in-18003310 jaar
LW60T KUUBE L-T1,650/8603.352 jaar
LW62T KUUBE XL-T2,700/16503.352 jaar
LPH60 KUUBEL XL-T480/10203.352 jaar

Terwijl Venta slechts acht systemen in hun catalogus heeft onder de categorie luchtbevochtigers, zijn deze machines met de Venta 5- en Venta 6-serie systemen opgesplitst in twee afzonderlijke collecties. Er zijn verschillende kenmerken die beide series gemeen hebben, maar een aanzienlijk verschil in hoe ze presteren en hun prijs.

Venta 5-serie luchtbevochtigers

In de Venta 5-serie zijn er twee soorten machines met de Classic en Comfort Plus luchtbevochtigers. De Classic lijn is de meer betaalbare optie, en er zijn drie modellen om uit te kiezen met de LW15, LW25 en LW45.

venta 5 serie

De Venta LW15 luchtbevochtiger is een 2-in-1 systeem dat werkt als een luchtbevochtiger en -zuivering. Deze machine heeft een 1,4-gallon watertank, twee snelheden en maakt gebruik van een enkele schijfstapel. De Venta LW25 is een variant op dat systeem, maar dan met een iets grotere 2-gallon watertank. LW25 heeft iets meer vermogen met drie snelheden, een iets hoger decibelbereik en een groter schijfoppervlak.

Venta's LW45 Classic 2-in-1 systeem is het grootste van de drie. Het biedt een verdubbeling van de dekking van de L25 op 800 vierkante meter en heeft een hoge capaciteit 3-gallon watertank. Het gebruikt twee schijven, maar afgezien daarvan lijkt het net op de LW15 en LW25. Alle drie deze filtervrije systemen hebben een automatische uitschakeling en een laagwaterindicator. Ze hebben ook een uitstekende 10-jarige garantie.

De twee andere machines in deze serie zijn de Venta Comfort Plus LW24 en Comfort Plus LW45. Hoewel ze er hetzelfde uitzien, hebben deze energiezuinige luchtbevochtigers digitale displays, hydrometers en hydrostatica. Hierdoor kunt u de luchtvochtigheid in stappen van 5% tussen 30 en 70% instellen. Beide hebben drie snelheden, maar de Comfort Plus LW25 heeft een 1,6-gallon tank in vergelijking met de 2,6-gallon tank op de Venta LW45 Comfort Plus.

luchtbevochtigers uit de Comfort Plus collectie zijn voorzien van digitale displays met meer functies en modi. Ze kunnen ook grotere oppervlakken aan dan hun tegenhangers uit de Classic-lijn, maar hebben een kortere garantie van 2 jaar.

Bekijk de dagprijs

Venta 6-serie luchtbevochtigers

Hoewel Venta voor de Venta 6 Serie luchtbevochtigers hetzelfde totaalontwerp heeft gebruikt, zijn er enkele zichtbare verschillen. luchtbevochtigers in deze serie zijn allemaal groter en hebben een ingebouwd touchscreen display. Uitzondering hierop is de Venta LP60 KUUBOID XL, die een luchtzuiveraar is en in een andere klasse zit.

venta 6 serie

De Venta LP KUUBEL XL-T is een variant op dat systeem, maar dan met ingebouwde bevochtiging. Het kan ruimtes tot 1.020 vierkante meter aan en verwijdert onzuiverheden van 480 vierkante meter lucht tot 0,07 micron. De volgende stap omhoog zou de LW60T KUUBE L-T luchtbevochtiger zijn. Deze heeft een capaciteit van 1.650 vierkante meter voor de luchtvochtigheid en 860 vierkante meter voor de zuivering. Het is ook effectiever, gezien het feit dat het deeltjes kan verwijderen tot 0,3 micron in grootte.

Als u wilt dat de bedrijven top-tier systeem, dat zou de Venta KUBBE XL-T LW62T. Dit is een grote ruimte-luchtbevochtiger die geschikt is voor ruimtes tot 2700 vierkante meter. De zuivering staat op 1.650 vierkante meter en kan ook vervuilingen tot 0,3 micron aan. Deze luchtbevochtiger heeft ook een ingebouwde UV-C lamp om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich ophopen in de watertank.

Alle drie de luchtbevochtigers hebben een 3,3-gallon watertank, vijf snelheden en meerdere filters. De luchtvochtigheid kan worden ingesteld op 30-70%, en ze werken allemaal met de Venta mobile app van het bedrijf, die de deur opent naar nieuwe functies en functionaliteit. De systemen zijn ook voorzien van een controleslot, een slaapstand en een ingebouwde hygrometer.

Bekijk de dagprijs

Venta luchtbevochtiger Beoordelingen

We gaan hier niet veel tijd doorbrengen, want Venta is een marktleider, en ze maken machines die door huiseigenaren en recensenten goed worden gewaardeerd. In feite hadden we moeite met het vinden van veel negatieve recensies voor hun nieuwere systemen, wat indrukwekkend is in vergelijking met andere merken.

Huiseigenaren vonden dat de luchtbevochtigers gemakkelijk te vullen, te reinigen en te onderhouden waren na verloop van tijd. De prestaties zijn over de hele linie ook sterk, en zelfs hun grotere machines zijn stil, met een capaciteit van ongeveer 44 decibel bij de Venta 5-serie luchtbevochtigers. Het is echter een beetje anders als je de reviews voor de Venta KUUBE en KUBBEL hybridesystemen doorneemt.

Reviews voor het premium systeem van het bedrijf nemen een neusvleugel in twee gebieden. Er zijn niet zo veel reviews voor deze premium modellen, en die van de meer populaire winkelsites zijn minder dan stellair. Met dat in het achterhoofd, zult u die lichtvaardig willen opvatten, omdat er verschillende gerelateerd zijn aan de prijsstelling of aan wat willekeurig lijkt te zijn.

Venta luchtbevochtiger Garanties

Venta heeft twee garantielagen met hun luchtbevochtigers. Hun 2-in-1 machines uit de 5-serie hebben allemaal 10 jaar garantie, waaronder de LW15, LW25 en LW45. Hun Comfort serie staat genoteerd op twee jaar, en hun premium 6 serie systemen hebben ook een garantie van 2 jaar - wat een beetje teleurstellend is.

Het gaat beter als het gaat om vervangingsonderdelen en klantenservice. Het bedrijf blinkt uit in dat laatste en we hebben een grote verscheidenheid aan onderdelen direct op hun site kunnen vinden. Terwijl sommige duur zijn, hebben ze alles van de bovenste behuizingen en eindkappen voor hun Disk Stack tot versnellingsbakken en motormontages.

Bekijk de dagprijs

Venta luchtbevochtiger Prijzen en Beschikbaarheid

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een luchtbevochtiger bij Venta, staan er een aantal opties tot uw beschikking. U kunt al hun huidige modellen direct online bij het bedrijf kopen, maar we hebben ze ook kunnen vinden bij een aantal online retailers, waaronder Amazon en winkels als Bed, Bath en Beyond.

De prijsstelling stelt hun systemen op een hoog niveau, hoewel er niet veel concurrentie is om te vergelijken. De 5-serie luchtbevochtigers beginnen bij €200 en komen boven op ongeveer €400, wat redelijk is gezien wat ze kunnen doen. De Venta 6-serie luchtbevochtigers beginnen bij € 1.000, en je moet ongeveer € 1.800 voor de top van de lijn LW62T KUUBE XL-T.

Venta luchtbevochtiger FAQ

V: Wat voor soort bevochtiging gebruiken Venta luchtbevochtigers?

A: Alle luchtbevochtigers van het bedrijf maken gebruik van verdampingstechnologie in combinatie met hun Disk Stack-systeem.

V: Wat is het beste gebied voor de plaatsing van Venta luchtbevochtigers?

A: Hoewel verschillende factoren van invloed kunnen zijn op hoe goed uw luchtbevochtiger in een ruimte presteert, stelt het bedrijf voor om hem in het midden van de ruimte te plaatsen, uit de buurt van warmtebronnen en ramen. Voor meerdere ruimtes moet u de unit op een centrale plaats tussen de ruimtes houden voor optimale prestaties.

V: Hoe vaak moet ik mijn luchtbevochtiger schoonmaken?

A: U moet de onderste behuizing om de paar weken met een vochtige doek of spons schoonvegen. De schijfsticker moet ook regelmatig worden gespoeld.

V: Kan ik etherische oliën gebruiken in de luchtbevochtiger van Venta?

A: Alleen op 5 serie luchtbevochtigers of eerdere systemen van het bedrijf. U wilt ook stick to oils gebruiken die speciaal voor hun systemen zijn ontworpen, of u loopt het risico de luchtbevochtiger te beschadigen.

Bekijk de dagprijs