Opstijgend vocht in de keuken komt veel voor

Opstijgend vocht in de keuken komt veel voor

U heeft het vast wel eens om u heen gehoord, of maakt het momenteel zelf mee: opstijgend vocht in de keuken. In bijna elk huishouden kan het voorkomen dat er problemen zijn met opstijgend vocht op bijvoorbeeld keukentegels, die ook kan doorslaan op de keukenkastjes. Lees meer over opstijgend vocht behandelen.

Oorzaken en gevolgen van opstijgend vocht in de keuken

Oorzaken en gevolgen van opstijgend vocht in de keuken

Opstijgend vocht in de keuken wordt vaak veroorzaakt door het vele vocht dat zich in de keuken bevindt en vrijkomt als er gekookt wordt, maar ook tijdens het wassen, douchen, et cetera. Maar een te vochtige kelder of neerslaand vocht dat door de muren trekt, kan ook een belangrijke oorzaak zijn van te veel vocht in de keukenruimte. Vaak is dat dé hoofdoorzaak. De gevolgen van een overdaad aan vocht in het keukengedeelte van uw woning kunnen echt naar zijn. Veel mensen krijgen door een vochtoverschot last van gezondheidsproblemen als allergieën, astma of reuma. Er kunnen zich, als het vochtprobleem al langer bestaat, schimmels vormen op en rond de keukentegels en zelfs op het keukenplafond. Vaak gaat het ook muf ruiken in huis. En de zorgvuldig aangebrachte verf op de keukenmuren bladdert af, waardoor het keukengedeelte visueel een stuk minder aantrekkelijk wordt. Veel mensen realiseren zich niet dat ook de energierekening door vochtoverlast flink omhoog kan gaan. Dit komt omdat vochtige lucht moeilijker warm te krijgen is. De cv moet dus harder werken om de keuken cq. woonkamer op de gewenste temperatuur te krijgen. Redenen genoeg dus om het vochtprobleem in uw keuken bij de wortel aan te pakken!

De oplossing: schakel Vochtbestrijdingsnel.be in om uw keuken vochtvrij te maken!

De afzuigkap aanzetten helpt vaak enigszins om meer vocht uit de keuken te krijgen, maar is lang niet altijd afdoende. Als het vochtprobleem echt in de kelder zit of in de muren van uw woning, is er echt rigoureuze actie nodig. Daarvoor kunt u in Vlaanderen en Wallonië terecht bij de experts van Vochtbestrijdingsnel.be. Afhankelijk van de specifieke situatie die bij u opstijgend vocht veroorzaakt, nemen wij van Vochtbestrijdingsnel.be een van de volgende maatregelen om uw vochtprobleem uit de wereld te helpen:

  • De plaatsing van een laag vochtwerend materiaal, zodat de condensatie stopt.
  • De oplossing van het vochtprobleem door de kelder vochtdicht te maken, mocht dat de oorzaak van het probleem zijn.
  • Het verwijderen van de door vocht aangetaste plekken, ook als dat tegelwerk is.
  • Het aanbrengen van een effectief schimmelwerend middel om verder schimmelvorming te stoppen.
  • Door middel van muurinjectie met vochtwerend gel verdere verspreiding van de vochtplekken voorkomen.

Neem contact op met Vochtbestrijdingsnel.be voor gratis offertes

U ziet het: wat de oorzaak van het vochtprobleem in uw keuken ook is, wij van Vochtbestrijdingsnel.be gaan op zoek naar de voor u meest geschikte oplossing. We helpen uw vochtprobleem in het keukengedeelte volledig uit de wereld, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de toestand van uw keukenruimte. Neem nu contact met ons op voor vrijblijvende informatie of een gratis offerte. Graag tot ziens!