Vochtbestrijding

Opzoek naar vochtbesrijding ?

Laat ons u helpen met uw vochtbestrijding

We stellen u een blijvende oplossing voor elk vochtprobleem in en rond uw woning. Dit om u een optimale kwaliteit te kunnen garanderen. We werken over heel Vlaanderen.

Vochtbestrijding: Gevel impregneren

Gevel impregneren

Heb je last van doorslaand vocht in je woning, of je buitenmuren zitten constant onder de mos of alg? Dan heb je waarschijnlijk een vochtprobleem. Op de langere termijn kan dit grotere schade aan je woning geven, dus het is van belang om op tijd te starten met vochtbestrijding. De beste vochtbestrijding van je buitenmuren is je gevel impregneren.

Wat is vochtbestrijding door gevel impregneren?

Bij het gevel impregneren wordt op de buitenmuren een waterafstotende vloeistof gespoten. De vloeistof trekt volledig in de poriën van de bakstenen. Doorslaand vocht kan dan niet meer de woning binnendringen. Daarnaast wordt er een waterafstotende laag op de gevel achtergelaten, waardoor je geen last meer hebt van vuil, mos en algen op je gevel. Deze wijze van vochtbestrijding helpt dus niet enkel tegen vocht, maar een gevel impregneren kan zelfs de waarde van je woning verhogen.

Producten voor gevel impregneren

Er zijn talloze producten voor het impregneren van je gevel. Je kunt zelf aan vochtbestrijding doen, maar voor een goede kwaliteit impregneren wordt een vakman toch wel aangeraden. Het impregneren kan met een speciale vloeistof die diep in de baksteen dringt, maar ook met een gel. Deze gel zal de bakstenen ook waterafstotend maken.

Vochtbestrijding via kelderdichting

kelderdichting

Een kelder in je woning is heel handig om dingen in op te bergen, maar de pret gaat er snel vanaf wanneer blijkt dat je kelder gevoelig is voor vocht. Als er veel vocht je kelder binnenkomt en je last hebt van optrekkend grondwater, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Naast het overlast van water in de kelder kun je overal in huis vocht en schimmelplekken krijgen. Dit is slecht voor de woning, maar ook voor je gezondheid. Een oplossing is om vochtbestrijding toe te passen via kelderdichting. De beste manier voor vochtbestrijding via kelderdichting is bekuiping van de kelder.

Prijs voor vochtbestrijding met kelderdichting

Vooral wanneer vocht via de kelderwanden naar binnendringt is bekuiping vaak in combinatie met drainage de beste wijze voor vochtbestrijding. Eerst worden lekken in de keldermuur gevuld met een speciale waterdicht vulmiddel. Daarna worden er over de kelderwanden diverse fixeer- en cementlagen aangebracht zodat de kelder volledig waterdicht wordt. Om vocht van onder de vloer weg te krijgen wordt aangeraden daar een drainage systeem aan te leggen. De prijs voor vochtbestrijding via kelderdichting hangt af van de grootte van de kelder. Gemiddeld zal de prijs tussen de € 15,- en € 20,- per vierkante meter liggen.

Lees meer over kelderdichting.

Vochtbestrijding: Waterkering muur

Waterkering muur

Vochtbestrijding: Buitenmuur waterdicht maken

Buitenmuur waterdicht maken

Vochtbestrijding: Waterdichting

Waterdichting

Vochtbestrijding: Salpeter verwijderen

Salpeter verwijderen

Vochtbestrijding: doe het zelf

Vochtbestrijding: doe het zelf

Vochtbestrijding: Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Vochtbestrijding: Drainage

Drainage

Wanneer je huis gebouwd is op leem- of kleigrond of een andere weinig waterdoorlatende grond dan kun je last krijgen van wateroverlast. Dit zal vooral te merken zijn in je kelder, die dan vooral bij regenachtig weer blank staat. Ook vochtplekken op de wanden of schimmel in je woning zijn gevolgen dat het vocht niet goed afgevoerd wordt. Ook in de tuin of oprit zul je merken dat er dikwijls grote plassen blijven staan en niet of heel langzaam door de bodem verwerkt worden. Een oplossing hiervoor is om aan vochtbestrijding te doen via drainage.

Prijzen voor vochtbestrijding drainage

De prijzen voor het aanleggen van een drainagesysteem kunnen nogal verschillen. Een en ander hangt ook af van de wijze van vochtbestrijding door middel van drainage en gebruikte materialen. Je kunt een drainagesysteem laten aanleggen onder de grond. Regenwater wordt dan snel afgevoerd via ondergrondse drainagebuizen. Vochtbestrijding via ringdrainage is vooral handig als je veel last hebt van opkomende grondvocht. Er worden dan drainagebuizen rondom de voet van de kelder geplaatst. Dit kan zowel voor grondwater als sijpelwater afvoer. Ook kun je onder de fundering van de kelder drainagebuizen aanleggen. Houd rekening met een gemiddelde prijs van € 1.500,- tot € 1.600,- voor een volledig drainagesysteem.

Lees meer over drainage.

vochtproblemen vochtbestrijding prijs vochtbestrijding antwerpen vochtbestrijding doe het zelf vochtbestrijding gent vochtbestrijding kelder vochtbestrijding limburg vochtbestrijding premie

Vochtbestrijding biedt meer wooncomfort

Zowel klassieke als moderne panden zijn niet immuun voor natuurlijke invloeden zoals neerslag en vocht in de bodem. Daarom is vochtbestrijding meer dan gewenst; bij schimmel, vochtplekken en andere vormen van overlast is vochtbestrijding van groot belang. Gelukkig is er voor de meeste problemen met vocht in huis een passende oplossing die snel en efficiïnt uitgevoerd kan worden. Heeft u problemen met vocht in huis? Neem dan direct contact op met vochtbestrijding , of lees verder voor meer informatie.

Vochtbestrijding : Voorkomen is beter dan genezen

Zodra vocht wordt geconstateerd in het pand dient u snel contact op te nemen met vochtbestrijding om grotere problemen te voorkomen. Bij opstijgend vocht in de muren kan er bijvoorbeeld een speciale gel worden aangebracht die het optrekken van vocht zal stoppen. Deze methode kan toegepast worden bij kelders en binnenmuren. Wanneer er sprake is van condensatie kan dit worden opgelost door een vochtwerende laag te plaatsen. Op deze wijze krijgt vocht geen kans. Wanneer er reeds schimmel op de wanden aanwezig is zal deze snel verwijderd moeten worden. Vervolgens wordt de muur direct behandeld door vochtbestrijding om schimmel in de toekomst te voorkomen.

Vocht kan gevaarlijk zijn

Elke omgeving heeft een bepaalde luchtvochtigheid, dat is normaal. Wanneer vocht zich gaat afzetten tegen de wanden kan er schimmel ontstaan. Schimmel ziet er niet alleen lelijk uit, omdat schimmels zich verspreiden via sporen kan dit de kwaliteit van de lucht beïnvloeden. Niet alleen leidt dit tot een muffe lucht, bij inademing kunnen deze schimmels in de luchtwegen komen. Voorkom chronische klachten en ziekte van uzelf en gezinsleden, blijf gezond door uw huis ook gezond te maken. Als vochtbestrijding behandelen we uw huis of kantoor zodat u gezond en veilig kunt wonen, werken en leven.

Vochtbestrijding start met een diagnose

Wanneer vocht in het pand zichtbaar is kan het al ver in de constructie zijn doorgedrongen. Optische symptoombestrijding heeft weinig effect op de lange duur. Daarom is het zo belangrijk dat vochtbestrijding start met een grondige analyse van de woning. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van het pand, de locatie, de materialen en de omvang van het probleem. Een muur met schimmel overschilderen is slechts een optische behandeling die het onderliggende probleem niet wegneemt. Zo blijft u niet alleen wonen in een potentieel gevaarlijk huis, dit zal later onvermijdelijk tot hoge kosten leiden. Vochtbestrijding biedt altijd een oplossing op maat, met oog op kostenbesparing en een duurzame oplossing voor al uw vochtproblemen in huis.

Totale dienstverlening

Vochtbestrijding beperkt zich niet alleen tot particuliere woningen. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • Woonhuizen die leegstaand of bewoond zijn.
  • Opslagruimtes en garages.
  • Kelders in huis en op andere locaties.
  • Kantoorpanden waar dagelijks mensen werkzaam zijn.

En andere soorten bebouwing. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met vochtbestrijding , wacht niet tot het te laat is!