Zelf muren injecteren: kostprijs, tips en stappenplan
Als je vochtproblemen hebt met vocht in uw muur of muren, zijn deze vochtproblemen op meerdere manieren aan te pakken. Of het nu gaat om vocht aan een binnenmuur of vocht aan een buitenmuur. Vaak is vocht dat opstijgt een van de meest voorkomende vochtproblemen in een muur. Optrekkend vocht behandelen in een muur kan worden gedaan door middel van binnenmuur of buitenmuur te injecteren met het speciale vochtwerende middel. Je kunt hier lezen hoe je dit precies zelf bij jouw muur kunt realiseren. Overzichtelijk in een vochtwerend stappenplan. Je muur of muren injecteren met vochtwerend materiaal kun je gewoon zelf doen, je moet alleen even weten hoe het moet. Je bent zo snel van je vocht af.
Prijsverschil tussen professional en zelf muren injecteren met vochtwerend materiaal.
Zelf je muur of muren vochtwerend injecteren is goedkoper. Je bespaard hiermee al snel 20% op de prijs als u het zelf doet, ten opzichte van muren vochtwerend te injecteren met hulp van een professionele vochtbestrijder die u kun vinden bij Vochtbestrijding Snel. Met zelf muren injecteren is de besparing er wel degelijk, maar is tegelijkertijd niet zo enorm. De oorzaak hiervan ligt besloten in het feit dat het belastingtarief dat rust op het werk en op de materialen die je hiervoor nodig hebt slechts op 6% ligt. Hierdoor is het verschil in prijs niet zo heel groot. Dit is voor veel mensen dan ook reden om het vochtwerend injecteren van de muren toch maar te laten realiseren door een professionele vochtbestrijder. Zo weet je zeker dat alles goed vochtwerend wordt gemaakt, zodat vocht verleden tijd is.
De benodigde materialen
wanneer je toch besluit je muren te injecteren tegen vocht, zijn er natuurlijk een aantal belangrijke materialen die je moet verzamelen om aan deze klus aan je muren te kunnen beginnen. Zo heb je nodig: een 14mm tot 20 mm boor inclusief boormachine natuurlijk. Uiteraard het Vochtwerende middel, injectiebuisjes om de substantie mee te injecteren, trechters, een metaaldetector, beschermfolie, een mortel en een stofzuiger. Zorg voor professioneel gereedschap. Het is wat duurder, maar met professioneel gereedschap weet je zeker dat de klus correct kan worden gedaan. Vervolgens is er een stappenplan voor de werkzaamheden aan je muren opdat het vocht verdwijnt.
Het stappenplan tegen vocht
Om je vloer zowel binnen als buiten te beschermen tegen het vochtwerende middel die je in je muur gaat injecteren, bedek je de vloer met beschermfolie. Als je dit hebt gedaan kun je op de muur of muren die last hebben van vocht stipjes maken zodat je weet waar je gaat boren. Vaak staat op de verpakking van je vochtwerende vloeistof te lezen dat dit op een hoogte van ongeveer een halve meter van je vloer op je muren die last hebben van vocht moet gebeuren. Het is belangrijk dat je gaten die je boort in je muren met vocht niet kleiner zijn dan 14mm maar ook weer niet groter dan 20 mm. Nu kan het boren in de muren met vocht beginnen. Zorg bij het boren in de muren met vocht ervoor dat je de gaten boort zodanig dat ze een hoek van 10 tot 30 graden maken in je muren met vocht. Op deze manier hebben de gaten in je muren met vocht de juiste helling zodat de vochtwerende vloeistof goed naar binnen kan druipen in je muren met vocht. Ook is het belangrijk om de gaten in je muren met vocht tot een diepte van ongeveer 2/3 van de muur of muren te boren. De gaten in de muur of muren met vocht zouden zo ongeveer 10 tot 15 cm afstand van elkaar moeten hebben.
Muren injecteren met het vochtwerende middel
Voordat je de gaten gaat injecteren met de vochtwerende substantie, is het belangrijk dat de gaten in de buitenmuur en binnenmuur vrij zijn van stof. Injecteren heeft anders geen zin. Hiervoor heb je dus die stofzuiger nodig om de gaten stofvrij te maken. De volgende stap is het muren injecteren met vochtwerend materiaal. Muren injecteren met vochtwerend materiaal gaat het best door de trechter te gebruiken. De trechter kun je in de injectiebuisjes in de gaatjes te stoppen en het vochtwerende middel hierin te laten injecteren. Met een trechter is het makkelijk vochtwerend materiaal te injecteren omdat de trechter een grotere opening heeft. Na het muren injecteren laat je het geheel drogen, op de verpakking van de vochtwerende substantie staat meestal hoe lang het duurt voor het is opgedroogd. Als het allemaal droog is kun je de gaten gaan opvullen de mortel. De muur zal nu het vochtwerende middel gaan opzuigen. Als dit is opgedroogd is je muur voortaan vochtvrij. Het is zodoende vrij makkelijk je muren te injecteren.
Spouwmuur injecteren
Wanneer je te maken hebt met een spouwmuur injecteren, dan is het belangrijk om dit hele proces wat hierboven staat beschreven in zijn geheel te herhalen op de spouwmuur, maar dan op de andere muur. Het drogen van de vochtwerende vloeistof in de binnenmuur zal zeker zo'n 5 tot 6 maanden in beslag nemen. Het loont zich daarna pas om over te gaan tot het eventueel behangen van de muur, of schilderen. Zorg er tenslotte voor dat je de instructies die op de verpakking van de vochtwerende vloeistof staan nauwgezet opvolgt. Wijk je hiervan af dan bestaat de kans dat de hele vochtwerende behandeling niet zal slagen en je muur het vochtprobleem blijft houden, ondanks de inbreng van het vochtwerende middel.