doorslaand vocht in Linter

doorslaand vocht in Linter

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen in Linter die kunnen ontstaan in de woning, met ook uiteenlopende gevolgen. Een veelvoorkomend probleem is doorslaand vocht in Linter, dat is vocht welke van buiten naar binnen komt, en grote schade aan kan richten in de muren van de woning. Voor doorslaand vocht in Linter kunt u terecht bij ons, de professionals bij u in de regio. Wat is doorslaand vocht in Linter, hoe is het te bestrijden en waarom is het belangrijk om een de specialist in te schakelen? Lees verder voor de antwoorden, of neem direct contact op met vochtbestrijding Linter.

Heeft u last van doorslaand vocht in Linter ? Voor alle vormen van vochtproblemen in huis kunt u terecht bij ons.

Wat is doorslaand vocht in Linter ?

Wat is het

Doorgaans komt doorslaand vocht in Linter voor bij oudere huizen waarvan de buitenmuren beschadigd of versleten zijn. Ook bij schade aan jonge woningen kan het voorkomen. De neerslag van buitenaf, zoals regen, hagel en sneeuw vindt een weg naar binnen in het huis. Bij jongere woningen zou het geen probleem mogen opleveren door de cementlaag, toch kan dit euvel optreden wanneer er schade is ontstaan aan de gevel.

Bestrijden van doorslaand vocht in Linter

bestrijden

Er zijn verschillende manieren om doorslaand vocht in Linter te bestrijden, elk met specifieke voordelen:

  • De buitengevel kan geïsoleerd worden. Er wordt een isolerende laag aangebracht bij de buitengevel die de neerslag weert. In dit geval hoeven de voegen niet gerepareerd te worden, er zal wel regelmatig onderhoud vereist zijn aan de isolatie.
  • De muren kunnen ook geïmpregneerd worden. Dit proces noemen we ook wel hydrofoberen. De gevel zal in dit geval eerst gerepareerd worden, vervolgens wordt er een waterafstotende laag aangebracht.
  • Het is ook mogelijk de isolatie aan de binnenzijde aan te brengen. Dit is een effectieve manier om vochtproblemen in huis te verbergen. Om langdurig resultaat te verkrijgen wordt ook hierbij het impregneren van de buitenwand sterk aangeraden.
  • Er bestaan speciale verfsoorten voor buiten die de gevel goed beschermen tegen doorslaand vocht in Linter. Het kan gaan om een preventieve maatregel tegen dit vochtprobleem, maar ook om een behandeling eens het probleem zich effectief voordoet. Voor meer info over het gebruik van vochtwerende verf kan je terecht in dit artikel.

Schakel een specialist in

doorslaand vocht in Linter  specialist

Er zijn verschillende oorzaken met doorslaand vocht in Linter als gevolg. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen waar het vocht precies vandaan komt alvorens te kiezen voor een behandeling. De specialist zal niet alleen vanuit de oorzaak een oplossing bieden, maar ook de juiste materialen gebruiken zodat de muren weer lange tijd droog blijven. Werken met tijdelijke oplossingen en “lapmiddelen” leveren alleen maar frustratie op, daarnaast vallen de kosten vaak hoger uit met geïmproviseerde oplossingen. Daarnaast heeft u garantie op materialen en de uitvoering van de werkzaamheden.

Bovenstaande oplossingen gelden alleen voor de bestrijding. Voor opstijgend vocht, een vaak voorkomend vochtprobleem waarbij het water via het grondniveau in de muren trekt, zijn er andere behandelingsmethodes. Deze methodes en hun prijzen ontdek je in dit artikel.

Wacht niet

Bij doorslaand vocht in Linter zijn wij de firma in de regio die een passende en betaalbare oplossing kan bieden met langdurig resultaat. Wanneer u merkt dat muren vochtig worden tijdens neerslag is het van belang direct contact op te nemen voor een onderzoek. Langdurige blootstelling aan vocht kan de integriteit van de gevel in gevaar brengen, daarnaast zal het vocht steeds verder doordringen in de woning.

Zowel bij een oudere woning als nieuwbouw kan het voorkomen, neem gerust contact op met Vochtbestrijding Snel voor meer informatie.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest