Dryzone

Opstijgend vocht en vocht in je muur kan goed worden verholpen met de Dryzone kitspuit. Dit product van hoge kwaliteit is eenvoudig leverbaar via Vochtbestrijding Snel en gaat iedere vorm van vocht in je muur tegen. Breng in ieder boorgat of gaten Dryzone aan en zie hoe het vocht in je muur langzaamaan steeds minder wordt.

dryzone
copyright SB solutions BV

Dryzone producten

DRYZONE injectiegel tegen opstijgend vocht - 600ml - 30 stuks (3 dozen)

DRYZONE injectiegel tegen opstijgend vocht - 600ml - 30 stuks (3 dozen)
copyright SB solutions BV

DRYZONE injectiegel tegen opstijgend vocht - 600ml - 30 stuks (3 dozen)

Injecteren met Dryzone

Dit chemisch product tegen vocht in de muur wordt geleverd in praktische kokers van 310ml voor in de kitspuit en foliecartouches van 600ml. Het product zelf bestaat uit een chemisch gel op basis van silanen en siloxanen die je eenvoudig aanbrengt in elk boorgat in je muur. Dryzone is vochtwerend en zorgt ervoor dat opstijgend vocht zich niet verder kan verspreiden door de muur. Dit top kwaliteit product is leverbaar in handige kitspuit kokers van 310ml en foliecartouches van 600ml, waarvoor een separaat Dryzone pistool benodigd is.

Waarom muren injecteren bij vocht?

Opstijgend vocht is de oorzaak van veel vocht in de muur of muren. Het begint als grondvocht, maar wordt al snel opstijgend en trekt in de muur. Blijft dit vocht te lang in de muur zitten, dan kan er grote schade ontstaan. Zo kan de verf of het pleisterwerk loslaten en kunnen er salpetervorming, schimmels en plekken met vocht in de muur ontstaan. Kies daarom direct voor injectie van je muren met Dryzone in alle gaten en stop direct al het vocht dat opstijgend van aard is.

Op welke wijze injecteren?

Voor het hydrofoberen van je muren middels injectie zijn gaten in de muur nodig. Hou telkens een afstand van 10 cm tussen de gaten aan en voor ieder boorgat een doorsnee van 12 mm. De dikte van de muur van de muur is bepalend voor de diepte van de gaten. In principe gebruiken we telkens de vuistregel: de dikte van de muur minus 2 cm. Na het injecteren van alle gaten kunnen we het voegwerk herstellen en de gaten goed afwerken. Is boren in het voegwerk geen optie? Dan kunnen de gaten ook in het steenwerk geboord worden.

Geschikte muren bij injecteren met Dryzone

Injecteren met Dryzone kan bij de volgende soorten muren:

  • Baksteen (gaten worden in het voegwerk aangebracht)
  • Betonblokken (holle en volle varianten)
  • Chape of zandcementen ondervloer (we brengen de gaten verticaal tot het dragende beton aan)
  • Gevelstenen
  • Holle bakstenen en snelbouwstenen
  • Natuurstenen (gaten worden aan twee kanten in de voeg geboord)
  • Silicaatsteen

Bij muren uit gipsblokken is hydrofoberen met een product van siloxanen en silanen, zoals Dryzone injecteren niet mogelijk. Een behandeling van cellen betonblokken tegen vocht dat opstijgend is, behoort wel tot de mogelijkheden middels injectie van Dryzone.

Vocht tegengaan door middel van injecteren en vochtwerend materiaal

Na Dryzone injecteren in je muren is hij niet onmiddellijk droog. Een 10 cm dikke wand zal bijvoorbeeld zo’n 5 maanden de tijd nodig hebben om te drogen. Soms kan het ook nodig zijn om het aanwezige pleisterwerk te vernieuwen en er vochtwerend materiaal op te plaatsen.

Kokers Dryzone kopen voor het injecteren

Dryzone is er in 600 en 310ml. De standaard kokers hebben een inhoud van 310ml en kosten circa € 35. Deze zijn zeer geschikt voor het injecteren van muren tot 30 cm. Tevens zijn er foliecartouches verkrijgbaar met een inhoud van 600 ml, welke € 64 per stuk kosten. Beide varianten werken uitsteken bij de bestrijding van vocht dat opstijgend is. Via Vochtbestrijding Snel haal je nu heel eenvoudig jouw kokers Dryzone in huis.

Vocht in huis nu bestrijden

Vocht bestrijden door je muren met Dryzone-gel te injecteren is een uitstekende oplossing om het vocht langzaamaan steeds verder uit je huis te verbannen. Het is echter geen heel simpele klus. Laat jouw injectie werken daarom altijd aan vakmensen over, zoals de specialisten van Vochtbestrijding Snel. We hebben een zeer ruime ervaring met het tegengaan en voorkomen van vocht in allerlei soorten huizen. Met gebruikmaking van de beste middelen gaan we direct voor je aan de slag om vocht in je wanden, plafonds of vloeren geheel te verwijderen. Reken er echter wel op dat dit tijd nodig heeft. Ben je benieuwd wat we tegen het vocht in jouw woning kunnen doen en wat dit gaat kosten? Neem dan snel contact met ons op of vraag direct een offerte tegen vocht in huis aan.

Doe het zelf: opstijgend vocht bestrijden