Kelderdrainage plaatsen

kelderdrainage

Opzoek naar kelderdrainage of kelder drainage laten plaatsen ?

Als u last hebt van een vochtprobleem in uw kelder waarbij er vocht in uw kelder is en infiltreert, bijvoorbeeld bij een vloer van beton waar het grondwater zich ophoopt in de kelder, of als er vocht in de wand of wanden van de kelder voorkomt, zijn er allerlei manieren waardoor het overtollige vocht of water kan worden afgevoerd uit de kelder. De beste manier is drainage van de kelder. Om drainage in uw kelder toe te passen zijn er verschillende methodes van draineren die uw probleem kunnen verhelpen. Voor elk type vochtprobleem in uw kelder is er een specifieke vorm van draineren en drainage mogelijk. In dit geval kelderdrainage. Vochtbestrijding door drainage effectiever worden ingezet. Zo kunnen vochtproblemen in de wanden worden opgelost met de methode van wanddrainage in uw kelder. Drainage is overal mogelijk dankzij Vochtbestrijding Snel. Ook kan je kiezen voor kelderbekuiping of kelderdichting.

Wanddrainage als kelderdrainage

Wanddrainage

Als u last heeft van sijpelwater via kimnaad, vochtige of natte wand of wanden in uw kelder, zijn de standaard methoden van kelderdrainage of drainage om het vocht af te voeren niet afdoende. Voor dit specifieke probleem is de beste methode van kelderdrainage, wanddrainage op de wand. Bij wanddrainage van de wand is automatisch ook sprake van een tegelijkertijd aan te leggen vloerdrainage in de kelder. De wanden waarbij het vocht een probleem vormt, worden behangen met een zogenoemd noppenmembraan. Dit membraan bestaat uit speciale (wand)wandtegels die al het vocht absorberen in het membraan en het vervolgens naar beneden langs de wand laten afvoeren. Hier komt het, op de vloer (vaak van beton) terecht bij het grondmembraan. Dit membraan voert het grondvocht af. Hier gaat het over verschillende soorten drainage; wanddrainage van de wand op vloerdrainage. Beide systemen van drainage complementeren elkaar. Het ene membraan neemt het vocht op van de wand, het andere membraan voert het vocht af van de wand. Via een waterpomp wordt het water afgevoerd. Een ander voordeel bij deze methode van drainage is dat uw kelder wand er weer uitziet alsof hij net is opgeleverd, gelijk een nieuwe wand of vloer. Zowel de wanden als de vloer zijn door de drainage qua uiterlijk geheel vernieuwd. Beide systemen van drainage beschikken over een eigen membraan. Dit membraan is stevig en vochtbestendig. Deze vormen van drainage zijn effectief.

Randdrainage als kelderdrainage

Randdrainage

Naast bovenstaande oplossing, zijn er ook een aantal andere methodes van kelderdrainage om het grondvocht en sijpelwater in uw kelder te bestrijden. Zo is er de methode van randdrainage. Hier komt er vocht tussen de vloer van de kelder en de wand of wanden van de kelder. Hierdoor kan er sprake zijn van flinke vochtophoping. Een kelder met een vloer van beton is hierbij vaak betrokken. De muur bestaat meestal uit bakstenen. Het grondwater kan niet door het beton heen. Om een andere weg te vinden dan door het beton, probeert het water weg te geraken via het cement tussen de betonnen vloer en de wanden van de kelder. Deze methode zorgt door middel van het plaatsen van een goot van steen op de betonnen vloer en tegen de wanden van de kelder dat het water wordt verplaatst naar een verzamelput. Het water dat naar een verzamelput is gestuurd kan vervolgens via andere middelen succesvol weg worden gepompt. Het is een effectieve manier van drainage, maar is enkel mogelijk wanneer de betonnen vloer 100% in orde is en geen water opzuigt. Heeft u een vloer die bijvoorbeeld poreus is en water absorbeert? Dan is er hiervoor een andere methode van drainage geschikt, namelijk vloerdrainage. Een vorm van drainage speciaal voor een nieuwe vloer, kan ook via noppenfolie.

Vloerdrainage op de vloer

Vloerdrainage

De keuze voor vloerdrainage op de vloer wordt gemaakt als er zich door de vloer heen concentraties vocht of water omhoog komen. Dit is schadelijk voor de vloer. Dit wordt veroorzaak door de hoge druk van het grondwater op de vloer. De oplossing is hier om de gehele nieuwe vloer te voorzien van een noppenmembraan. Deze nieuwe vloer zuigt het vocht van het grondwater op en leidt het water via een inwendig afvoersysteem op de vloer naar de verzamelput. Via een speciaal afvoer kannaal kan het water dan vervolgens worden afgevoerd met behulp van een waterpomp. De nieuwe vloer is zo vochtvrij. Deze pomp kan automatisch herkennen wanneer er nieuw water binnenkomt door het gebruik van sensoren. Op deze manier heeft u er geen omkijken naar en wordt het automatisch afgevoerd. Een effectieve manier van kelderdrainage. Uw nieuwe vloer is zo weer bruikbaar. Een droge vloerplaat wordt bereikt door deze methode. Een natte vloer, poreuze vloer of een water dragende vloer zijn hiermee verleden tijd. Wat rest is een nette droge vloer. Deze manier van drainage werkt snel en effectief.

Ventilatiesysteem

Het gebrek aan een goede vorm van ventilatie is vaak de oorzaak van uw vochtproblemen. Ventilatie is belangrijk na het uitvoeren van kelderdrainage. Zonder ventilatie kan vocht ophopen. Ventilatie voorkomt schade door vocht in uw kelder. Zorg ervoor dat al uw natte ruimtes, zoals de badkamer en de keuken, voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem. Hiermee voorkomt u dat vocht zich kan ophopen. Ventilatie van uw ruimte droogt vocht uit. Het is belangrijk dat ventilatie op een correcte manier wordt geplaatst. Ventilatie is de essentie van een gezonde leefomgeving.

Prijs kelderdrainage

Prijs kelder drainage

De prijs voor drainage van uw kelder wordt bepaald door een aantal factoren. Het type drainage speelt een rol, maar ook de onderneming in kwestie. Het ene systeem is wat makkelijk aan te leggen dan het andere en is zodoende duurder in aanschaf. Prijzen voor drainage lopen uiteen van 3000 euro tot gemiddeld 10.000 euro. Ook hogere bedragen zijn denkbaar. De prijs wordt mede bepaald door de afmeting van de kelder, het type werk (hoe moeilijker het werk hoe duurder de arbeid is). Verder is het belangrijk om een vochtbestrijder aan te nemen die professioneel is. Vochtbestrijding is een specifieke klus, met name als het aankomt op het herkennen van het probleem, de juiste methode toepassen van drainage en de kunde. Een nieuwe vloer is vaak niet nodig bij een goede drainage. Neem contact op met onze vochtbestrijders voor verschillende offertes.

Lees meer over:Wat is de kostprijs van kelderdichting of kelder drainage?

Bespaar op de kosten, vergelijk prijzen

Het is niet altijd nodig om grote middelen in te zetten zoals een allesomvattende kelderdrainage of bekuiping. Soms gaat het maat om enkele scheurtjes of kiertjes waardoor uw vochtprobleem is ontstaan in uw kelder. U kunt flink op uw kosten voor bekuiping en drainage besparen door diverse prijsopgaves aan te vragen bij een vochtbestrijder. Prijzen wijken nogal eens af. Het verschil van de prijzen zit hem in allerlei oorzaken. Vraag altijd een overzicht van de prijzen. Soms kunt u afspraken maken over de prijzen. Zo kunnen de uiteindelijke kosten voor uw werkzaamheden per onderneming behoorlijk verschillen. Zo maakt u nooit onnodige kosten. Vraag vandaag nog een offerte aan via onze specialist voor een gratis vochtdiagnose laten uitvoeren. Hierna kan u kijken wat de beste oplossing is.

Drainage

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden