kelderdichting Herentals: prijs en werkwijze kelder waterdicht maken

Opzoek naar kelderdichting Herentals ?

De kelder waterdicht maken in Herentals is onmisbaar voor uw huis. U heeft zo extra ruimte die u voor veel verschillende dingen kan gebruiken. Je kunt het laten dichten van keldermuren is daarom iets wat hoog op uw "to do"-lijstje moet staan. Van een kelder kan op verschillende manieren tegen vocht beschermd worden. Het beste is om het langs binnen en buiten af te dichten van keldermuren en aan te pakken. Kelder dichten van buiten is echter slechts een oppervlaktebehandeling en vaak praktisch niet haalbaar, dus vooral van binnen afdichten is aan te raden. Neem vandaag nog contact op met vochtbestrijding Herentals.

Lees hier meer over kelderdichting

Voor van binnenuit, zijn verschillende mogelijkheden die gebruikt kunnen worden. U kunt zelf actie ondernemen om optrekkend vocht te voorkomen, maar voor een permanente oplossing moet er een specialist aan te pas komen. Een kelder volledig waterdicht maken is met onze methode zo gedaan. Bovendien garanderen wij blijvend resultaat. Is de vloer niet waterdicht (keldervloer), dan zal er eerst een nieuwe vloerplaat gegoten moeten worden.

Soorten kelderdichting Herentals en hun werking

Huizen die gebouwd zijn in gebieden met een hoog grondwaterniveau vergen vaak een intensievere aanpak. Verder moet men ook rekening houden met de functie van de ruimte en het beschikbare budget. Het volledig uitwerken en bekleden van de vochtige kelder zorgt voor een verzorgde indruk, maar neemt uiteraard meer tijd in beslag. Dit kan ook met volgende vproducten: Kelder-Epoxy en Kelder-Bezetting. Beide producten maken je muren waterdicht.

1. Muren injecteren

Als de kelder alleen voor opslag wordt gebruikt is een veelgebruikte afdichtingsmethode het injecteren van de muren of het aanbrengen van injectie product tegen scheuren. Daarbij worden er gaten in de muur geboord waarin vervolgens een waterdicht gelmengsel wordt gespoten. Doordat de gel uitzet wordt voorkomen dat het grondwater naar boven dringt. De muur wordt als het ware waterafstotend gemaakt.

2. Bekuiping

Traditionele kelderdichting Herentalsen wordt in vakjargon ook kelder bekuiping genoemd. Dit is het waterdicht cementeren van de keldermuren zodat deze droog zijn. Men vertrekt hier vanuit een kelderruimte met een zuivere ondergrond en vochtige muren. In verschillende fases worden fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels aangebracht.

3. Kelderdrainage

In sommige gevallen is de ondergrondse waterdruk te groot en valt het probleem niet volledig op te lossen en ontstaat er een lek. Via kelderdrainage kun je het teveel aan water op een efficiŽnte manier afvoeren. Het draineren van de kelder wordt langs binnen gedaan zowel bij de muren als de vloeren. Door deze techniek toe te passen zal er geen stilstaand water meer op de grond blijft staan. Een drainage systeem kan redelijk snel geplaatst worden en is ook nog eens een goedkope oplossing. Lees hier meer over het draineren in Herentals.

Prijs kelderdichting Herentals

De prijs varieert naargelang de gekozen methode, de ernst van de problemen met vocht, de bereikbaarheid en de oppervlakte. Een drainage is doorgaans goedkoper dan een bekuiping. Voor het waterdicht maken van een gemiddelde kelder kan je je verwachten aan startprijzen van mogelijk 3.000 ŗ 4.000 euro, maar de prijzen kunnen al snel oplopen tot 10.000 euro of meer wat het uiteraard niet goedkoop maakt.

Voordelen

bekuiping Herentals

Hoe dieper er gebouwd wordt onder het maaiveld hoe groter de kans is van vocht in de woning. Kelders zijn vaak vochtig, muf en nagenoeg onbruikbaar. Als opslagruimte is de het te vochtig, voor extra woonruimte is het onverantwoord door schimmelvorming en een ongezonde lucht. U optrekkend vocht een halt toeroepen, en weer controle nemen. De onderste laag van uw woning of zakelijk pand biedt kostbare vierkante meters. Dit zijn de voornaamste voordelen. Ook de prijs alsook de premies voor kelderdichting als vochtbestrijding zijn interessant. Lees ook prijs voor vochtbestrijding

Wat is het ?

bekuiping beton Herentals

Er staan er veel oudere en nieuwe panden waarbij het te vochtig is voor gebruik. Dat is jammer, want het is juist ideaal voor veel toepassingen. Omdat het niet altijd goed afgesloten zijn kan er grondwater in de kelder sijpelen, ook kan vocht zich afzetten tegen de muren omdat er onvoldoende ventilatie aanwezig is. Het komt de specialist bij u langs om een oplossing op maat te bieden. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid aanwezig vocht, de oppervlakte en de juiste behandelmethode. Vooraf wordt er een duidelijke offertes en gratis diagnose opgesteld zodat u precies weet wat de kosten zijn. Neem nu nog contact op met ons.

Lees ook behandelen van opstijgend vocht

Waarom ervoor kiezen ?

Door uw kelder te beschermen tegen water en opstijgend vocht in Herentals kunt u deze ruimte optimaal gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan deze toepassingen na waterdichting :

  • Extra opslagruimte: U heeft spullen die elders in de weg staan. U wilt deze graag opbergen maar die is te vochtig, Kartonnen dozen worden slap, boeken vervormen en ijzer gaat roesten. U kunt met kelderdichting Herentals eindelijk die extra vierkante meters gebruiken om spullen op te slaan.
  • Speelruimte: U wilt uw kinderen ruimte te geven om te spelen, altijd de kinderen in de huiskamer kan vermoeiend worden. Geef uw kinderen de ruimte om te spelen op hun eigen plekje. Een droge kelder is zeer belangrijk. Schimmels kunnen zich in de lucht verspreiden wat tot gezondheidsklachten kan leiden. Dit kan voorkomen worden.
  • Relaxruimte: De recreatiemogelijkheden zijn niet beperkt tot kinderen. Maak er een fitnessruimte, installeer een kleine sauna, plaats een biljart of zet hier uw drumstel neer. Door de ligging onder de woning is er direct minder geluidsoverlast voor de omgeving.
  • Wijnkelder: Bij wijn of andere producten is de juiste temperatuur en luchtvochtigheid van groot belang. Door het op de juiste wijze te implementeren kunt u hem prachtig inrichten. Of andere soorten eten en drinken uiteraard. Geniet van het Bourgondische leven waar we in deze regio om bekend staan.
waterdicht maken kelder in Herentals

Lees ook kelder onder water wat te doen ?

Hoe werkt het ?

Als eerste wordt er een analyse gemaakt of en goede kelderdichting Herentals nodig is. Waar komt het water vandaan, hoe groot is het probleem en waar zal het voor gebruikt worden? Soms kan een behandeling met de juiste verf al voldoende zijn, in andere gevallen denken we graag mee over isolatie, klimaatcontrole en ventilatie. Gebruik die kostbare vierkante meters. Naast extra woongenot zal het ook de verkoopwaarde van uw woning gunstig beÔnvloeden. Een extra woonruimte is veel meer waard dan een vochtige kelder. Zo kunt u de investering weer terugverdienen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest