Kosten om huiszwam te verwijderen

Type behandeling huiszwam Gemiddelde kostprijs
Huiszwam in een vroeg stadium behandelen Tussen 2.500 & 3.500 euro
Huiszwam in een laat stadium behandelen Tussen 6.000 & 10.000 euro

Huiszwam is typisch een probleem waar vaak te lichtzinnig over gedacht wordt. Veel bewoners zien wel dat hier iets aan gedaan moet worden, maar zien niet wat het effect van de huiszwam is. Dat er veel schade door de schimmel aangericht wordt, is niet bekend. Terwijl deze schimmel juist verantwoordelijk kan zijn voor het aantasten van de houtstructuur. Daarnaast kan het ook de muren schade toebrengen. Dit betekent dus dat het flink onveilig wordt om in de woning te verblijven.
Lees meer over huiszwammen in dit artikel.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Slecht voor de gezondheid

Naast de problemen die huiszwammen met zich meebrengen op het gebied van veiligheid, is er nog een andere zaak waaraan gedacht moet worden. Een huiszwam is eens schimmel. Dit betekent dus ook dat het dezelfde schade aan de gezondheid van mensen kan toebrengen als andere schimmels. Ook dit is geen goede zaak. In dat opzicht is het dus goed om te weten wat ertegen te doen is en wat dit kost.

kostprijs huiszwam verwijderen

Kostprijs voor het verwijderen van huiszwam

Omdat dit probleem snel aangepakt moet worden, is het voor veel mensen belangrijk om direct een goed beeld van de kosten te krijgen. Zo weet je direct wat een expert rekent om huiszwam te verwijderen. Al is het wel lastig om hier een duidelijke prijs voor te noemen. Er spelen namelijk een aantal factoren mee. Het gaat dan om:

  • De hevigheid van het probleem
  • Hoelang het probleem al bestaat
  • De oppervlakte die huiszwamvrij gemaakt moet worden

Alle zaken die hiervoor genoemd zijn, wegen mee. Op basis daarvan bepaalt de expert de uiteindelijke kostprijs. Het is essentieel om snel met het probleem aan de slag te gaan. Pak het bij de kern aan. Op die wijze hoeft het oplossen van de kwestie ook niet duurder te worden dan nodig. Het is wel goed om aan de hand van een goede schatting vast een idee te krijgen van wat het zal kosten.

De kosten

Een goede indicatie is te geven op basis van het type behandeling dat moet worden gedaan. Het gaat dan om twee verschillende opties. In de eerste plaats is er de mogelijkheid om de huiszwam in een vroeg stadium te bestrijden. Dit kost gemiddeld tussen €2500,- en €3000,-. Het behandelen van de huiszwam in een laat stadium kost gemiddeld tussen €6000,- en €10000,-.

Waarop is de prijs gebaseerd?

De prijs is natuurlijk gebaseerd op een aantal zaken. Huiszwam verwijderen in handen geven van een expert betekent dat er met drie zaken rekening gehouden moet worden. In de eerste plaats gaat het dan om de kosten voor arbeid. Dit zal ongeveer 66 procent, of twee derde, van de totale kosten omvatten. 30 procent van de kosten is gereserveerd voor het materiaal dat nodig is. Daarnaast is ook 2 tot 4 procent gereserveerd voor voorrijkosten. Wie echter een exacte prijs wil weten, zal de expert de situatie moeten laten inschatten.

Keuzes die van belang zijn bij huiszwam verwijderen

Als het gaat om de kosten van het verwijderen van huiszwam, dan is er aan de hand van het voorgaande een goede indicatie te geven. Wat echter wel ook van belang is, is het feit dat er zelf invloed op de kosten is uit te oefenen. Daarmee zijn de totale kosten flink terug te dringen. Dit is natuurlijk direct al interessant. Daarom is het goed om de volgende zaken mee te nemen.

1: De kosten voor onderzoek

Er is altijd een bepaalde mate van onderzoek naar de huiszwam nodig. Al is het alleen al om de ernst van de situatie te bepalen. Het is daardoor mogelijk om vast te stellen hoe sterk het probleem zich al heeft genesteld in huis. Aan de hand daarvan is dan ook de meest efficiënte behandelmethode te bepalen. Het is daarom belangrijk om te weten dat de kosten van het onderzoek ook sterk kunnen verschillen. Dit zal een flinke stempel op de prijs kunnen drukken. Let hier dus goed op.

2: De manier van behandelen van huiszwam

Ook de manier waarop de huiszwam aangepakt wordt is afhankelijk van de situatie. Dat betekent dat de volgende onderdelen in meer of mindere mate een rol zullen spelen in het oplossen van het probleem.

  • Het drogen van het vocht in de ruimte om de verdere verspreiding van de huiszwam af te remmen
  • Het aangetaste hout in huis verwijderen
  • Het schuren van de oppervlakten
  • Het diep reinigen van de oppervlakten
  • Het aanbrengen van de antischimmelbehandeling op de overgebleven hout en metseldelen.
  • Het vervangen van de verwijderde delen.

Uiteindelijk zal de precieze omvang van het werk ook de totale prijs bepalen. Hoe vroeger er een behandeling plaatsvindt, hoe beter dit voor de kosten is.

Goede manieren om te besparen

Doordat de kosten voor het verwijderen van huiszwam flink hoog kan oplopen is het zaak om snel actie te ondernemen. Dit is direct al een manier om op de kosten te besparen. Bovendien is er zo te zorgen dat de gevolgen niet te groot worden. Daarnaast is het goed om ook een aantal andere bespaartips mee te nemen in het geheel.

Korting met de buurman

Doordat huiszwam het gevolg is van problemen met vocht, is het niet ondenkbaar dat het op meerdere plekken in de buurt het geval is. Wanneer meerdere woningen vochtproblemen hebben, zal dit dezelfde gevolgen hebben. Dit betekent dat het ook slim kan zijn om er dan samen iets aan te laten doen door de expert. Door gezamenlijk de opdracht aan te bieden is er een mogelijke korting op de totaalprijs te krijgen. Dit is ook wel bekend als de kwantumkorting. Deze kan al snel flink oplopen.

De plaatselijke expert

Het is ook aan te raden om voor de plaatselijke expert te kiezen. De reden hiervoor is natuurlijk wel heel simpel. De kosten voor huiszwam verwijderen bestaan voor een deel uit voorrijkosten. Hoe dichterbij de expert gevestigd is, hoe lager deze kosten kunnen zijn. Dit kan tot wel een euro per kilometer schelen. Het is dus goed te begrijpen dat je dit absoluut wilt minimaliseren. De expert uit de buurt is dan de juiste persoon.

Neem de tijd om te vergelijken

De laatste tip waarmee je kan besparen op de kosten is het doen van een vergelijking. Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Door snel en simpel een aantal offertes van verschillende experts aan te vragen is het mogelijk om gemakkelijk de laagste prijs te kiezen. Door hier optimaal gebruik van te maken is er flink wat geld in de portemonnee te houden. Zonder dat dit ten koste van de kwaliteit van het verwijderen van de huiszwam hoeft te gaan. Op deze manier wordt het een flink stuk draaglijker om al deze zaken te laten verzorgen door de specialist op dit gebied.