Zwambestrijding kosten en tips

Er zijn allerlei problemen die voort kunnen komen uit een probleem met vocht. Hinder van zwammen in huis is één van die problemen. Een zwam in huis kan een vervelende zaak zijn. De zwammen kunnen flinke schade aanrichten. Ze voeden zich met het vocht uit de grond of de muur en hechten zich aan hout. Dat hout zal langzaam verpulveren. Dit kan tot flinke problemen leiden. Denk aan zacht en nat hout, dat niet meer goed dragend is. Daardoor zakken de vloeren door en is er al snel een groot probleem. De houtstructuren kunnen zelfs volledig instorten. u moet dus op tijd schimmels laten verwijderen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Het probleem van de zwam

Het is goed om te begrijpen hoe groot het probleem van een zwam in huis kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de zwam zich snel kan verspreiden. Al moeten de omstandigheden daar wel heel geschikt voor zijn. Dat gaat dus om de aanwezigheid van voldoende hout en vocht in de ruimte. Ook moet de temperatuur optimaal zijn. Wanneer dit allemaal aan de orde is dan zijn eigenlijk geen hout- of muuroppervlakken veilig in de woning. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld losse elementen zoals meubels.

zwambestrijding

Direct actie ondernemen

De beste manier om de zwam tegen te gaan is zo spoedig als mogelijk actie ondernemen. De zwam krijgt dan geen kans om snel uit te breiden. Wat daarbij belangrijk is om te begrijpen, is dat er een onderliggende oorzaak van het probleem is. Zo is de zwam in vrijwel alle gevallen het gevolg van een vochtprobleem in huis. Dit kan om verschillende soorten vochtproblemen gaan. Al kan het ook zo zijn dat er een probleem met houtworm is wat de hinder met de zwam in de hand werkt.

Een plan van aanpak tegen de zwam

Het is belangrijk om te weten hoe een specialist de zwam aanpakt. In de eerste plaats is het dan van belang om de oorzaak van de zwam goed op te sporen. Vervolgens moet de ruimte waar de oorzaak te vinden is vrijgemaakt worden. Dit is de behandelzone. Dan is het zaak om de oorzaak van het probleem tegen te gaan. Vervolgens is het essentieel om de zwamdraden goed te verwijderen. Ook de restjes die niet goed te bereiken zijn moeten worden weggebrand. Wanneer dit nodig is, zijn ook boringen aan te raden. Zo kunnen vochtafstotende injecties worden gedaan. Daarna is het van belang de oppervlakte af te werken.

De incubatietijd in acht nemen

Houd rekening met een incubatietijd voor de werking. Dit is meestal een periode van 6 weken. Na deze periode moeten de problemen met het vocht, de zwam en eventuele schimmel verdwenen zijn. Tot dit tijd is het slim om het behandelde oppervlak niet te gebruiken. Zo is besmetting van andere elementen te voorkomen. Wel is er alle mogelijkheid om zelf de ruimte te betreden. Er is geen enkel risico na de behandeling. Om deze reden is het belangrijk om de specialist een diagnose te laten stellen. Dit komt de behandeling van het probleem ten goede. De specialist beschikt over de kennis en de middelen.

kelderzwam

Lees ook: hoe kan je een schimmel makkelijk verwijderen ? en 4 Redenen om gebruik te maken van Professionele Schimmelverwijderingsdiensten