Saneerpleister gebruiken om vochtproblemen te bestrijden

Vochtproblemen in de woning zijn er in veel verschillende vormen. Daarom zijn er ook allerlei verschillende soorten behandelingen mogelijk voor dit probleem. Het kan bijvoorbeeld een idee zijn om saneerpleister aan te brengen. Daarmee is een aantal problemen op te lossen. Het gaat dan om een speciale pleisterlaag die vochtige muren kan beschermen. Het is dan ook in allerlei soorten situaties toe te passen. Dit kan zowel binnen als buiten. Denk dus aan de buitengevel, maar denk vooral ook aan gebruik in bijvoorbeeld de kelder. Dit is allemaal op een goede manier mogelijk.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Lees meer over vochtproblemen op Vochtbestrijding Snel

saneerpleister

Wat is saneerpleister?

Het is goed om te weten wat saneerpleister eigenlijk precies is. Het gaat om een specifiek soort pleister werk dat ademende eigenschappen heeft. Op die manier is het mogelijk om in het geval van vochtproblemen snel voor droging te zorgen. Daardoor zijn de problemen gemakkelijk goed terug te dringen. Daarom is het ook goed mogelijk om preventief tegen vocht op te treden met saneerpleister. Het werkt ook om zoutproblemen tegen te gaan. Zout krijgt door het pleisterwerk geen kans meer om zich aan de muur te hechten.

Het gebruik van saneerpleister in woningen

Het is goed om te weten wat saneerpleister precies is. Het gaat om renovatiemortel in specifieke vorm. In dat opzicht lijkt het op gevelimpregnatie, maar dan in het pleisterwerk. De laag moet worden aangebracht voordat het sierpleister op de muur wordt aangebracht. Door hiervoor te zorgen krijgt de muur beter de kans om snel te drogen. Bovendien neemt het saneerpleister de zouten op waardoor deze onschadelijk worden. Dit betekent dus dat het zich niet over de muur verspreidt en een witte aanslag achterlaat.

Ter bestrijding van condens

Een andere goed eigenschap van saneerpleister is dat het helpt condensvorming tegen te gaan. Dat komt door de ademende eigenschappen. Damp kan dan geen kans krijgen om in de ruimte te blijven hangen en neer te slaan op de gladde oppervlakken. Met als gevolg dat er minder risico is op bijvoorbeeld schimmels. Die hebben dan geen vochtige plekken meer om zicht te nestelen.

De keuze voor saneerpleister

Het is natuurlijk wel belangrijk om te begrijpen waarom het slim is om voor saneerpleister te kiezen. In de eerste plaats zijn de alternatieven minder krachtig. Dat komt bijvoorbeeld doordat het pleisterwerk direct voor een oplossing zorgt voor vochtproblemen en bijbehorende schade. Daarnaast is het een milieuvriendelijkere keuze omdat het niet chemisch is, ten opzichte van bijvoorbeeld impregneren. Bovendien is het bruikbaar in combinatie met andere middelen. Het is ook een manier om snel te zorgen dat er een barricade tegen het vocht wordt opgeworpen. Dit komt de afwerking van de woning sterk ten goede. Bovendien zorgt saneerpleister voor veel zekerheid. Dit is niet bij alle methoden het geval.

Het probleem goed aanpakken met saneerpleister

Om een goede slag te slaan is het wel belangrijk om direct goed te werk te gaan met saneerpleister. Breng het bijvoorbeeld aan op het moment dat het doeloppervlak goed droog is. Zorg dus ook dat de zwakke plek waardoor vocht binnenkomt goed wordt aangepakt. Op die manier is er een goede oplossing te bieden. Wanneer dit probleem niet wordt aangepakt, is saneerpleister slechts een tijdelijke oplossing.

Werken met een specialist

De beste manier om voor een oplossing te zorgen is door een specialist in te huren. Die kan in de eerste plaats het vochtprobleem goed opsporen. Aan de hand daarvan is dan ook een goed plan van aanpak te maken. Zeker ook als het gaat om het op de juiste manier aanpakken met saneerpleister. Ook kan op deze manier advies worden gegeven als een andere oplossing misschien beter werkt. Het is altijd slim de specialist erbij te betrekken.