Lekdetectie in Antwerpen

Wanneer je in een mooie woning in Antwerpen woont en er lekker woont dan verwacht je niet direct vochtproblemen. Toch kunnen vochtproblemen ook in Antwerpen onverwachts voor de deur staan. Er zijn verschillende soorten van vochtproblemen in Antwerpen, waaronder lekkage. Een lekkage kan grote schade veroorzaken. Vooral als er een leiding knapt. Je hebt dan acuut last van hevige wateroverlast en dat moet direct hersteld worden. Maar veel vormen van lekkage ontstaan juist heel geleidelijk. Leidingen zitten vaak netjes opgeborgen in de muren van de woning, dus je kunt ze niet zien en dat kan een nadeel zijn. Wanneer er een scheurtje of een gaatje in de leiding ontstaat zul je het niet direct opmerken. Heel geleidelijk zal de leiding druppelsgewijs een lekkage veroorzaken van grotere omvang. Wanneer je doorkrijgt dat je een lekkage hebt is het eigenlijk al te laat en zit je met de schade. Belangrijk is het om dan alsnog snel in te grijpen met vochtbestrijding Antwerpen.

lekdetectie

Hoe herken je een lekkage in Antwerpen?

Het kan lastig zijn om direct door te hebben dat je een lekkage in Antwerpen hebt. Vooral als het een minuscule lekkage is in de leiding. De eerste tijd zul je niets doorhebben, maar al die tijd druppelt er wel water uit het scheurtje. Uiteindelijk zal al dit vocht zich zich in de muur ophopen. En zul je de eerste gevolgen kunnen zien. De muur zal vochtig aanvoelen en er ontstaan vochtplekken op de muur. Dit heeft tot gevolg dat er een ongezond leefklimaat ontstaat en je je huis maar moeilijk warm kunt krijgen. Hierdoor zal de energierekening stijgen en je zult waarschijnlijk ook merken dat je waterverbruik is gestegen. Nog ernstiger wordt het als er door langdurige aanwezigheid van vocht in de muren in Antwerpen kunnen schimmelplekken ontstaan. Schimmel zal de binnenzijde van de wanden aantasten en is ook nog eens erg ongezond. Je kunt een chronische allergie ontwikkelen en problemen met de luchtwegen is niet ongewoon bij schimmel. Al deze symptomen zullen je doen beseffen dat je een lekkage hebt. Het is alleen nog de kunst om de lekkage te achterhalen.

Hoe de locatie van een lekkage in Antwerpen detecteren?

Omdat de leidingen veelal in de muren zijn weggewerkt is het als leek onmogelijk om de locatie van de lekkage te achterhalen. De muur uitbreken is geen optie, want de plek waar de muur vochtig is hoeft niet de plek te zijn waar de lekkage plaatsvindt. Een expert inschakelen is de beste optie. Hij kan een lekdetectie uitvoeren om zo de locatie van de lekkage te achterhalen zonder dat je muren hoeft uit te breken.

Lees meer over: Lekdetectie: Methoden, Prijsadvies & Soorten lekken

Hoe werkt lekdetectie?

Een expert heeft speciale apparatuur om de locatie van de lekkage te achterhalen. Er zijn om de lekdetectie in Antwerpen uit te voeren enkele opties. Hij kan dit doen door middel van een thermografische camera of met behulp van ultrasone detectie. Hierbij is het vooral afhankelijk of de lekkage een koudwaterleiding of een warmwaterleiding is. Ultrasone detectie wordt vaak ingezet voor koudwaterleidingen en de thermografische camera bij warmwaterleidingen.

Ultrasoon detectie

Bij ultrasoon detectie zal een speciaal apparaat een geluidsgolf uitsturen op een zeer hoge frequentie die voor mensen niet te horen is. Deze geluidsgolf zal worden teruggekaatst en door de tijd die tussen het versturen van de geluidsgolf en het ontvangen van de weerkaatsing te meten, kan de afstand tot de lekkage bepaald worden.

Thermografische camera

Een thermografische camera kijkt door de muren heen en ziet temperatuursverschillen. Aangezien water wat uit de leiding komt kouder is dan het water dat door de leiding stroomt, zal kan hiermee de lekkage worden opgespoord. De plek van de lekkage zal vooral koud zijn.

Reparatie lekkage in Antwerpen

Nu de lekkage door middel van lekdetectie is gevonden, zal de expert een rapport opmaken. Dit rapport kun je aan de loodgieter geven die de lekkage zal herstellen. In het rapport staat de exacte locatie vermeldt, zodat de loodgieter niet meer hoeft te zoeken. Je kunt het rapport ook bij je verzekeringsmaatschappij inleveren, want de meeste verzekeraars vergoeden de schade die is ontstaan door lekkage.

antwerpen

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden