Blog over vochtbestrijding en vochtproblemen

Vochtproblemen na isolatie met EPS-parels

Vochtproblemen na isolatie met EPS-parels

EPS-parels (geëxpandeerd polystyreen) zijn een populaire keuze voor spouwmuurisolatie vanwege hun uitstekende isolatiewaarde en betaalbaarheid. Echter, in sommige gevallen kunnen vochtproblemen ontstaan na het isoleren met EPS-parels. Vochtbestrijding Snel, specialist in vochtbestrijding, legt uit wat de oorzaken zijn en hoe deze problemen kunnen worden opgelost.

Kelderdichting doe-het-zelf: Vochtproblemen de baas

Kelderdichting doe-het-zelf

Een vochtige kelder kan een bron van frustratie zijn. Schimmel, onaangename geuren en zelfs structurele schade zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen. Gelukkig kan kelderdichting deze problemen oplossen door waterinsijpeling te voorkomen. In dit artikel bespreken we de oorzaken van vochtproblemen in de kelder, de verschillende methoden voor kelderdichting en hoe u uw kelder zelf waterdicht kunt maken.

Zelf uw kelder waterdicht maken

Zelf uw kelder waterdicht maken

Een waterdichte kelder is essentieel voor een gezond en comfortabel huis. Water in de kelder kan leiden tot schade aan de structuur van uw huis, schimmel en meeldauw, en onaangename geuren. Gelukkig kunt u met een beetje planning en inspanning uw kelder zelf waterdicht maken.

Wat is opstijgend vocht

Wat is opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een term die verwijst naar de opwaartse beweging van water door poreuze materialen in een gebouw, wat vocht en schade veroorzaakt. Opstijgend vocht betekent dat er water in de muren of vloeren van je huis sijpelt en omhoog komt.

Kelderbekuiping: Dé oplossing voor een waterdichte kelder

Heb je last van een vochtige kelder? Dan is kelderbekuiping dé oplossing voor jou!  Wist je dat kelderbekuiping een effectieve methode is om waterinfiltratie te voorkomen en je kelder volledig waterdicht te maken? In dit artikel zullen we je alles vertellen over kelderbekuiping en hoe het je kan helpen bij het oplossen van dit vervelende probleem. Lees snel verder en ontdek hoe je een droge kelder kunt krijgen!

Dak Ontmossen: Een Overzicht van Prijzen en Implicaties

Dak Ontmossen

Het onderhouden van uw dak is essentieel voor de levensduur en functionaliteit van uw woning. Een van de meest cruciale aspecten van dit onderhoud is het ontmossen van het dak. In deze uitgebreide handleiding, gebaseerd op de expertise van Vochtexpert, duiken we diep in de wereld van dakontmossing. We bespreken de kosten, toepassingen, voordelen en nadelen van deze onmisbare onderhoudstaak.

Een Gids voor het Oplossen van Vochtproblemen met Chapewerken

vochtproblemen met chapewerk

Welkom bij onze uitgebreide gids over het oplossen van vochtproblemen met chapewerken. Als experts op het gebied van vochtbestrijding hebben we deze handleiding samengesteld om u te helpen begrijpen hoe u vochtproblemen in uw woning kunt aanpakken met behulp van chape. We zullen uitleggen wat vochtproblemen zijn, hoe chapewerken kunnen helpen, en welke stappen u kunt nemen om vochtproblemen op te lossen. Lees verder om meer te weten te komen!

Beste hygrometers in 2024

hygrometer

Te droge of te vochtige lucht in een huis kan gezondheidsproblemen zoals allergieën veroorzaken, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Gelukkig kan een hygrometer worden gebruikt om de relatieve vochtigheid te controleren. Digitaal of analoog, het is niet gemakkelijk om te kiezen. Bespaar tijd door onze gids te lezen over de beste hygrometers van 2024.

Philips AC3039/10 luchtreiniger: een zuchtje frisse lucht

philips serie 3000 ac3039 10

Philips breidt zijn serie luchtreinigers uit met de AC3039/10. Dit is het enige model van de fabrikant dat een ruimte van 135 m² kan zuiveren. Dit toptoestel heeft ook een scherm en kan via een applicatie op afstand worden bediend.

Hoe droog je een vochtige kruipruimte

natte kruipruimte drogen

De kruipruimte is een goede manier om de vloer van het huis te isoleren. Als het niet goed wordt beheerd, kan het een averechts effect hebben. Hoe repareer je een te vochtige kruipruimte en voorkom je dat het weer gebeurt?

Beste dompelpomp kopen voor uw natte kelder

beste dompelpomp kelder

Denkt u erover een dompelpomp aan te schaffen voor de kelder van uw huis? Dompelpompen zijn in wezen kleine pompen die gewoonlijk in het laagste gedeelte van een kelder of kruipruimte worden geïnstalleerd en helpen om het gebied onder het gebouw droog te houden en overstroming te voorkomen. Dompelpompen moeten gewoonlijk worden geïnstalleerd in speciaal daarvoor aangelegde ruimten die bekend staan als dompelputten. Hoe het werkt is dat water in de put stroomt door afvoerkanalen of de bodem en dat de pompputten helpen bij het wegpompen van het water.

Vocht in de babykamer: Oorzaken en oplossingen

vocht in babykamer

Chronische rhinitis, huidirritatie, slijmvliesirritatie, hoestaanvallen, terugkerende bronchitis.... Dit zijn allemaal woorden die uw baby kan hebben in periodes dat de vochtigheidsgraad in zijn kamer niet de juiste is. Vochtigheid is in feite de waterdamp die zich in de ruimte bevindt. En voor het welzijn van uw baby moet zijn kamer een normale vochtigheidsgraad hebben. In dit artikel ontdekt u de oorzaken van vochtigheid in uw babykamer en enkele oplossingen om het te verhelpen.

Welke vloer kiezen voor een vochtige kamer?

vloer vochtige kamer

In vochtige omgevingen zoals badkamers, keukens of huizen met een hoge luchtvochtigheid zijn bepaalde vloerbedekkingen, zoals parket of laminaatvloeren, niet geschikt. Tenzij u ze goed kiest, is het beter om voor andere oplossingen te kiezen. Wij zullen u begeleiden bij het kiezen van de juiste vloer voor een vochtige ruimte.

Het belang van vochtigheid in wijnkelders

vochtigheid in wijnkelder

Vocht is een essentiële factor bij de rijping van wijn, die door beginners vaak wordt verwaarloosd. Als we een fles wijn kopen, zit er een natuurlijke kurken eikenhouten stop op. Zonder voldoende vochtigheid drogen de kurken uit, oxideert de wijn en verliest hij al zijn kwaliteiten.

Behandeling van waterinfiltratie: prijzen en technieken

waterinfiltratie

Tijdens het regenseizoen is het mogelijk dat water via de muren uw huis binnensijpelt. Dit water, dat naar binnen sijpelt, kan uw huis nat maken. Daarom is het noodzakelijk dat u de toegangspunten identificeert om een oplossing te vinden.

Waterdicht maken van een terras

waterdicht maken van een terras

Hoe maak je een terras waterdicht? Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om een terras waterdicht te maken? Welke waterdichtingswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd voor een terrasoverkapping en voor een terras op de grond? Maison en Travaux geeft u alle advies en de stappen om een terras waterdicht te maken.

Waterdicht maken van muren en gevels

waterdichting gevel

Hoe dicht je een binnenmuur af? Hoe dicht je een muur af? Hoe maak je een gevel waterdicht? Ondanks rigoureus onderhoud van uw huis, is het niet ongewoon problemen te hebben met vochtigheid of waterdichtheid. Of het nu gaat om een binnenmuur, een ingegraven muur of zelfs de gevel van een huis, problemen met de waterdichting in huis kunnen zich voordoen. Vervolgens moeten de oorzaken van de problemen met de afdichting van de muren worden opgespoord en moet een behandeling tegen vocht of infiltratie worden toegepast door het uitvoeren van waterdichtingswerkzaamheden. Ontdek waarom het waterdicht maken van muren en hoe het waterdicht maken van een gevel opnieuw moet gebeuren.

Kruipruimte schimmel verwijderen

kruipruimte schimmel verwijderen

Kruipruimtes zijn meestal klein en moeilijk toegankelijk, waardoor ze moeilijk te drogen zijn na elke vorm van vochtindringing. Aangezien schimmel zich binnen 24 uur na een lek kan ontwikkelen, zijn kruipruimtes uiterst kwetsbaar voor schimmelproblemen.

Waar kunt u schimmel vinden: Gemeenschappelijke plaatsen voor de huiselijke schimmel

waar kunt u schimmel vinden

Schimmel is hardnekkig en kan zich bijna overal ontwikkelen. Gelukkig kunnen wij u met onze jarenlange ervaring in professionele schimmelcontrole en -opsporing helpen bij de diagnose van uw situatie! Hier zijn enkele kritische tips om u te helpen bij het lokaliseren van plekken waar schimmels zich in uw huis of bedrijf kunnen verstoppen.

Wat zijn de oorzaken van de schimmel in uw huis?

oorzaken van schimmel

Schimmel is een gemeenschappelijke vijand van huiseigenaren, maar velen worstelen om te bepalen waar de vervelende schimmels vandaan komen. Door middel van een proces van eliminatie en diagnostische analyse, kunnen schimmelinspectie en -opsporing diensten helpen bij het vinden van de oorzaak. Daarnaast kan het bewapenen van jezelf met kennis helpen bij het aanpakken van dergelijke schimmelproblemen. Laten we de oorzaken van de schimmelgroei in het huishouden nader onderzoeken.

Buitengevel cementeren Uitvoeringen, kleuren & prijzen

gevel cementeren

Het cementeren van de buitengevel is een van de meest voordelige manieren van gevelrenovatie. Het is een prima middel om kleine scheurtjes en afbrokkelende plekjes te herstellen. Na een cementeer behandeling is de gevel weer bestand tegen weersinvloeden en zit je er weer voor jaren netjes bij.

Gevelwerken: Prijzen en mogelijkheden

gevelwerken

Gevelwerken of gevelrenovatie, is een manier, om zonder al te grote uitgaven je woning van een nieuw fris uiterlijk te voorzien. Je kunt een andere gevelbekleding aan laten brengen, als het oude versleten is, er scheuren of barstjes in de gevel zitten die lekkage veroorzaken of, als je de isolatie wilt aanbrengen. Soms kun je ook volstaan, met een simpele gevelreiniging. Je ziet er zijn meerdere soorten gevelwerken en renovatiemethoden die je woning er weer als nieuw uit laten zien. Maar net als met alles, hangt aan elk soort gevelwerk een prijskaartje.

Soorten giftige schimmels die je pijn kan doen

soorten schimmels

Wist je dat er verschillende soorten schimmels zijn? Ja, ze zijn allemaal slecht, maar in verschillende mate. In onze vele jaren van het uitvoeren van professionele schimmel inspectie en testen, zijn we honderden (zelfs duizenden) schimmelsoorten tegengekomen. Lees verder om te leren welke het gevaarlijkst zijn, zodat u zich beter kunt beschermen!

Acremonium

Schimmel lijkt op het eerste gezicht ongevaarlijk, maar langdurige blootstelling aan bepaalde soorten schimmel kan mogelijk leiden tot een aanzienlijke medische rekening. Verschillende leden van het geslacht Acremonium vallen zeker in de categorie van schimmels die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als er te veel tijd in hun aanwezigheid wordt doorgebracht.

Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP0

Dyson HP04 vs. HP02 vs. HP0

De Dyson Pure Hot + Cool lijn van luchtreinigers biedt een indrukwekkende hoeveelheid luchtstroom in een compact ontwerp. Ze zuiveren niet alleen de lucht, maar bieden ook verwarmings- en koelingsmogelijkheden.

Beste Honeywell Luchtreinigers kopen

Deze Honeywell luchtreiniger review en aankoopgids begint met de topmodellen. Als u op zoek bent naar professionele aanbevelingen en een luchtreiniger wilt kopen en verder wilt gaan met uw dag, dan kunt u dat gemakkelijk hieronder doen.

Beste Venta luchtbevochtiger kopen, review en aanbieding

venta luchtbevochtiger

Venta produceert al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw luchtkwaliteitsproducten, hoewel de consumenten in de Verenigde Staten nog maar net beginnen te leren van dit Duitse bedrijf. Zij zijn het merk waar je terecht kunt als je in de markt bent voor een 2-in-1 systeem, en in onze Venta Air Washer review gaan we snel een kijkje nemen naar hun huidige collectie.

Absidia

Absidia

Schimmels zijn altijd aanwezig in de omgeving, zowel in de natuur als in een stedelijke omgeving. Omdat veel van hen belangrijke ontbinders zijn, is deze groep van diverse organismen van vitaal belang voor het functioneren van de natuur. Zonder hen zou de wereld er waarschijnlijk heel anders uitzien.

Bruine schimmel - Wat is het en wat veroorzaakt bruine schimmel?

Bruine schimmel

Wat is bruine schimmel - nou ja, anders dan bruin? Zijn er gezondheidsrisico's verbonden aan het hebben van het in uw huis of bedrijf? Ons team heeft zich vele malen met deze soort beziggehouden gedurende jaren van het aanbieden van schimmeltestdiensten; laten we u helpen met het invullen van alle belangrijke details.

Wat is gele schimmel? | Hoe identificeer & verwijder je gele schimmel?

gele schimmel

Wist u dat er duizenden soorten schimmel zijn? Tenzij u een gecertificeerde expert bent die diensten op het gebied van schimmelverwijdering en -testen aanbiedt, kan het moeilijk zijn om u met alles vertrouwd te maken. Gelukkig bent u op de juiste plaats! Als het gaat om gele schimmel, hebben we veel kritische informatie te delen.

Is Groene Schimmel gevaarlijk? Hoe kan ik groene schimmel verwijderen?

groene schimmel

Bent u groene schimmel tegengekomen in uw huis of bedrijf? Terwijl het oproepen van de experts voor professionele schimmelverwijdering een belangrijke stap is om te nemen, is het ook een goed idee om vertrouwd te raken met de soort. Laten we meer in detail onderzoeken wat groene schimmel is en wat de gezondheidseffecten ervan zijn, want het kan een beetje ingewikkeld worden.

Wat is oranje schimmel & is het gevaarlijk? | Oranje Schimmel feiten

Schimmel komt overal ter wereld voor, maar oranje schimmel? Het is niet zo populair als andere soorten als het gaat om onderzoek. Met onze jarenlange ervaring in het identificeren en opsporen van schimmels, hebben we veel geleerd over oranje schimmels. Laten we de kritische details onderzoeken, inclusief de mogelijke gezondheidseffecten.

Gevel reinigen met javel

reinigen gevel met javel

Moeten uw muren worden schoongemaakt? Wil je geld besparen? Efficiënt en zuinig, kies voor een gevelreiniging met javel. Ontdek alle voorzorgsmaatregelen en regels die u moet volgen voordat u dit product op uw buitenmuren gebruikt.

Wat te verwachten van beton waterdicht maken

beton waterdicht maken

Wist je dat? Blootstelling aan water kan het beton in de loop van de tijd eroderen, tenzij er een waterdichtingsmateriaal wordt aangebracht om het te beschermen. Zodra het beton erodeert en verslechtert, kan het zeer duur zijn om het te repareren. Daarom is het zinvol om een geschikt waterdichtingsmateriaal aan te brengen dat kan voorkomen dat er water in het beton sijpelt.

Badkamer schimmel verwijderen

badkamer schimmel verwijderen

Als je een badkamer binnenloopt, is er niets erger dan de aanblik van schimmel - of het nu schimmel is in de douche, schimmel rond het toilet, schimmel op de vloertegels en voegspecie, en zelfs schimmel op het plafond

Zolder schimmel verwijderen

zolder schimmel

Schimmel op zolders is een van de meest voorkomende problemen om huizen in zowel Ottawa als Montreal te beïnvloeden. Zolderschimmel kan ernstig zijn, vaak verspreidt het zich naar en vervuilt het houten raamwerk en de zolderisolatie.

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Wat is schimmel en hoe ziet schimmel eruit?

Schimmel kan moeilijk te identificeren zijn, dat is de reden waarom professionele testdiensten meer dan ooit van belang zijn. Om uw eigen welzijn en veiligheid te waarborgen, moet u in staat zijn om nauwkeurig te identificeren en effectief aan te pakken schimmel problemen. Echter, voordat u begint, wat is schimmel? Laten we de basisprincipes eens nader onderzoeken.

Witte schimmel: Is het gevaarlijk en hoe het te verwijderen?

Witte schimmel

Witte schimmel is minder bekend, maar nog steeds een ongelooflijk gevaarlijke schimmelsoort om mee om te gaan. Als u niet zeker weet welk type u hebt, is het belangrijk om gecertificeerde professionals in te schakelen voor het onmiddellijk uitvoeren van matrijstesten. Met dat gezegd hebbende, hebben we veel geleerd over witte schimmel in onze vele jaren van schimmel inspectie en verwijdering. Dit is alles wat u moet weten - en meer!

Hoe verwijder je muffe geuren in een kelder?

muffe geur in kelder

De kelder is een plek in het huis die niet erg druk is, niet altijd licht ontvangt en verlaten kan worden. Hierdoor blijft de kelderdeur vaak gesloten. Na verloop van tijd kan er een sterke, nogal onaangename muffe geur ontstaan. Hier zijn een paar tips om de sfeer in een kelder op te frissen, en waarom niet een wijnkelder!

Vocht in de garage: oorzaken en oplossingen

vochtige garage

Condensatievocht ontstaat wanneer een grote hoeveelheid vocht in de lucht in contact komt met een koud oppervlak. Meestal zijn er druppels water of zelfs vorst zichtbaar. Hoewel condensatie in een garage een veel voorkomend probleem is, moet u deze situatie niet negeren om ernstigere problemen te voorkomen. Lees verder om enkele oorzaken van vocht in de garage te achterhalen, evenals oplossingen.

Wat doet u tegen een vochtige keuken ?

We hebben de neiging om dit te vergeten, maar de keuken is ook een plek die gevoelig is voor vocht en waar vochtproblemen kunnen ontstaan. Maar het is een goed idee om het te beperken met effectieve ventilatie. Wij adviseren u...