Een recirculatiedampkamp in ventilatiesystemen

Het gebruik van ventilatiesysteem D is een garantie dat er op een automatische manier voor aanvoer van verse lucht en afvoer van vuile lucht wordt gezorgd. Dit gebeurt op een gecontroleerde manier. Een dampkamp in de keuken zou deze balans en controle kunnen verstoren door de rechtstreekse afzuiging. Een recirculatiedampkap kan hier dan op een goede manier een oplossing voor bieden.

recirculatiedampkap

De recirculatiedampkap zorgt ervoor dat de lucht die wordt afgezogen wordt gefilterd en vervolgens terug de ruimte in wordt geblazen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld wel het vet en de geur af te voeren, maar de lucht niet te snel af te voeren. Hiervoor woorden koolfilters gebruikt. Let wel op dat het vocht niet verdwijnt, maar wordt opgenomen in het ventilatiesysteem om zo te verdwijnen.

Omdat de recirculatiedampkappen niet op het systeem werken, maar autonoom opereren, is het goed mogelijk om deze op elke manier in de ruimte te plaatsen. Het kan dus ook iets toevoegen aan de keuken, bijvoorbeeld in het geval van hoge plafonds. Dit kan een groot voordeel zijn.

Onderhoud plegen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de recirculatiedampkamp goed blijft werken. In dat opzicht is het niet meer dan logisch dat onderhoud gedaan moet worden. Vooral de filters zijn belangrijk. Deze kunnen niet eindeloos meegaan. Vaak wordt gerekend in kookuren. Zodra het aantal kookuren wordt bereikt, is het tijd om de filters te vervangen of aan te vullen. Het is dus slim om dit wel direct al vanaf het eerste moment in de berekeningen van de kosten mee te nemen.

De juiste dampkap kopen

dampkap ventilatiesysteem

Er zijn heel veel verschillende dampkappen te krijgen. Daar zijn ook zeer veel recirculatiedampkappen bij. Het kan gemakkelijk zijn om deze online te bestellen, of bij de plaatselijk winkel te kopen, bijvoorbeeld een keukenverkoper. Het kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om dan voor bekende merken te gaan. Vooral ook omdat de recirculatie in de dampkap niet betekent dat de kosten voor aanschaf hoger zijn. Er zijn ook steeds meer modellen die in beide uitvoeringen te krijgen zijn zonder meerprijs.

Bovendien is de ontwikkeling van recirculatiedampkappen en ventilatiesystemen nog lang niet klaar. Zo is er tegenwoordig ook een motorloze kap te krijgen. Daarin zit een geïntegreerd luchtgordijn. Zo worden niet alleen geuren weggenomen, maar is ook geen geluidshinder meer te verwachten. Het kan natuurlijk heel interessant zijn om deze mogelijkheden is goed te verkennen. Dat geeft een goed idee van de mogelijkheden.